Σφαιρόπουλος: Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 01:25
UPD:08:01
INTIME SPORTS/INTIMEsports

«Ο Ολυμπιακός όμως είναι ομάδα συνόλου. Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. 

A- A A+

«Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης», δήλωσε με νόημα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη της ομάδας του στη Βαρκελώνη, θέλοντας να υπογραμμίσει το μέταλλο, το χαρακτήρα και την ομαδικότητα του συνόλου που προπονεί.  

«Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας. Είναι ο παίκτης που στηρίζει η ομάδα σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι πάνω του. Είναι απώλεια. Αλλάζει το πλάνο σε γενικές γραμμές. Ο Ολυμπιακός όμως είναι ομάδα συνόλου. Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης. Όλα τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους, πάλεψαν και κάλυψαν το κενό του Σπανούλη», δήλωσε στη NOVA. 

Ταυτόχρονα, είχε μόνο καλά λόγια να πει για την εμφάνιση του Ντόμινικ Ουότερς: «Εμείς οι προπονητές ξέρουμε λίγο καλύτερα τη δουλειά μας και το τι μπορεί να προσφέρει κάθε παίκτης. Ο κόσμος μπορεί να θέλει ονόματα, αλλά αυτά δεν δίνουν πάντα την ουσία. Ο Ολυμπιακός στο παρελθόν είχε μεγάλα ονόματα, αλλά δεν κατέκτησε τίτλους. Ο Ουότερς έχει εμπειρία και όσο προπονείται μαζί μας θα είναι καλύτερος»

Μιλώντας στην κάμερα της EΡΤ, που μετέδωσε τη συνάντηση, υπογράμμισε ότι «είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέσω της άμυνας. Κατεβάσαμε την Μπαρτσελόνα στους 67 πόντους. Αυτά τα παιχνίδια δεν γίνεται να τα κερδίσεις με 20 πόντους. Η Μπαρτσελόνα έχει πολύ καλό υλικό, πολύ καλό προπονητή και πολύ δυνατή έδρα. Το γήπεδο είναι λίγο κατηφορικό. Οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής, αμυντικά κι επιθετικά»

Όσο για το εάν ο Σπανούλης θα προλάβει τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, την προσεχή Δευτέρα; «Απολαμβάνουμε τη νίκη απόψε. Κάνει αγώνα δρόμου. Κάνει θεραπεία και θα δούμε από αύριο», απάντησε. 

Ο Σφαιρόπουλος ευχαρίστησε τους περίπου 150 φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο. «Ήταν σημαντική η παρουσία τους. Τους ευχαριστώ πολύ, γιατί η φωνή τους ακούστηκε στο παρκέ κι έδωσαν κουράγιο στους παίκτες μας», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις