Γενεύη: Σειρά επαφών λίγο πριν τη Διάσκεψη

Στο Παλάτι των Εθνών ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 11:41
UPD:12:54
EPA/SALVATORE DI NOLFI

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία των μέχρι τώρα συνομιλιών. 

A- A A+

Σειρά επαφών έχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη Γενεύη λίγη ώρα πριν την έναρξη της κρίσιμης Διάσκεψης για το Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία των μέχρι τώρα συνομιλιών. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, στη συνάντηση  συνοψίστηκαν οι θέσεις της Ελλάδας και Κύπρου τόσο στα διαδικαστικά όσο και σε ζητήματα ουσίας, τα οποία αναμένεται να τεθούν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Αμέσως μετά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η ελληνική πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία του ενεργού ρόλου της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και εκφράζει την ικανοποίησή της για την παρουσία στη Γενεύη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γεγονός που δείχνει ότι η ΕΕ εκπροσωπείται στις συνομιλίες στο υψηλότερο επίπεδο.

Αυτή την ώρα ο Κύπριος πρόεδρος συναντάται με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Λίγο μετά τις 11.30 (ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι των Εθνών έφτασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Λίγη ώρα νωρίτερα, είχε προσέλθει και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι στο πλευρό των Κυπρίων, ανέφερε ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Σχοινάς αναφέρεται στην άφιξη του Προέδρου της Επιτροπής στη Γενεύη και σημειώνει πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπαραστέκεται στο λαό της Κύπρου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή