Το έμβλημα μιας νέας γενιάς

Στη Γενεύη τον Μάρτιο η πρεμιέρα του Insignia Grand Sport
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 10:52
UPD:10:52
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Ένα από τα πολυαναμενόμενα νέα μοντέλα του 2017 είναι το Opel Insignia Grand Sport, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρώτη στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο. Ακολουθώντας την επιτυχημένη πρώτη γενιά Insignia (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009), με πωλήσεις που ξεπερνούν ήδη τις 900.000, το νέο Insignia Grand Sport βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική. Το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 92 χλστ., αυξάνοντας την ευρυχωρία εσωτερικού προς όφελος κυρίως των πίσω επιβατών. Επίσης επέτρεψε στους σχεδιαστές να δώσουν στο νέο Insignia Grand Sport νέες, αθλητικές αναλογίες και την εικόνα μιας ναυαρχίδας: δείχνοντας πολύ μακρύτερο και χαμηλότερο, διαθέτει τη λεπτή, απέριττη σιλουέτα ενός κουπέ και το τολμηρό στήσιμο μοντέλου ανώτερης κατηγορίας, με αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,26. Στο εσωτερικό διακρίνεται το οδηγοκεντρικό ταμπλό, ενώ το κάθισμα είναι κατά τρία εκατοστά χαμηλότερα.

Όπως στο Opel Astra, η απόδοση ήταν βασικό κριτήριο στη φάση εξέλιξης του νέου Insignia. Η βελτιστοποιημένη διάταξη χώρων και η χρήση ελαφρών υλικών συνετέλεσαν στην εξοικονόμηση βάρους έως 175 κιλών, προς όφελος της οδηγικής ακρίβειας και ευελιξίας. Νέα high-tech χαρακτηριστικά, όπως το σύστημα all-wheel drive με torque vectoring (έλεγχο κατανομής ροπής) -το πιο προηγμένο στην κατηγορία- ή το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, επιτρέπουν στους οδηγούς να αξιοποιούν στο έπακρο τις ικανότητές τους.

Βασισμένοι στο αναγνωρισμένο σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού LED matrix του Astra, οι μηχανικοί της Opel έχουν ήδη εξελίξει τη δεύτερη γενιά φώτων IntelliLux LED για το Insignia: είναι ταχύτερη, ακριβέστερη και ισχυρότερη με εμβέλεια μέχρι 400μ. για τη μεγάλη σκάλα. Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης, νέο σύστημα head-up display και κάμερα 360° προστίθενται σε άλλα χαρακτηριστικά, όπως τα premium καθίσματα με πιστοποίηση AGR, τα εμπρός / πίσω θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο παρμπρίζ, αναβαθμίζοντας τα πρότυπα άνεσης του νέου Insignia. Το όχημα προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα infotainment και συνδεσιμότητας χάρη στην τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink και το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, που με το λανσάρισμα του Insignia θα προσφέρει τη νέα υπηρεσία Personal Assistant. Τέλος, το μοντέλο νέας γενιάς είναι το πρώτο Opel με ενεργό αλουμινένιο καπό, που σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό ανασηκώνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αυξήσει την απόσταση από τα σκληρά εξαρτήματα του κινητήρα, βελτιώνοντας αισθητά την προστασία των πεζών. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή