Γαλλία - Χάος στις δημόσιες μεταφορές λόγω γενικής απεργίας

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 15:29
A- A A+

Μεγάλα προβλήματα στις δημόσιες μεταφορές (αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, μετρό) προκάλεσε η γενική απεργία των εργαζομένων στη Γαλλία, οι οποίοι διεκδικούν μεγαλύτερες αποδοχές και διασφάλιση του 35ωρου.

Στα αεροδρόμια του Παρισιού εκτελείται μόνο το 25% των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ορλί και το 75% των πτήσεων στο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, σύμφωνα με την επιχείρηση Αερολιμένες του Παρισιού (ADP). Ο μέσος όρος καθυστέρησης των πτήσεων πάνω από τη Γαλλία είναι 45 λεπτά.

Στο μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας λειτουργεί ένας στους τέσσερις συρμούς, ενώ μειωμένα είναι και τα δρομολόγια των τρένων σε όλη τη Γαλλία. Σύμφωνα πάντως, με εκπροσώπους των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF), η απεργία δεν αναμένεται να πλήξει τα δρομολόγια του Eurostar και του Thalys που συνδέουν το Παρίσι με Λονδίνο και Βρυξέλλες, ωστόσο καθυστερήσεις παρουσιάζονται στα δρομολόγια των τρενων προς άλλες γειτονικές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική απεργία των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες συμπίπτει με την άφιξη στο Παρίσι αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για να εξετάσει την υποψηφιότητα της πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί το απόγευμα στην οποία αναμένεται να διαδηλώσουν δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Η κινητοποίηση δεν αναμένεται να εμποδίσει τις μετακινήσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ποιότητα των δημοσίων μεταφορών είναι ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης που εξετάζονται από την ΔΟΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή