Χ. Θεοχάρης: Ταπεινωτική η επιστολή Τσακαλώτου

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 12:16
UPD:12:18
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Τώρα οι θεσμοί φαίνεται να ζητούν επιπλέον μέτρα για το 2016. Εφόσον η κυβέρνηση μοίρασε παροχές, καλείται να κλείσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,1% και όχι στο 0,5%, το οποίο δεν θεωρείται αποδεκτό. Μέτρα και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά», ανέφερε

A- A A+

Να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή Τσακαλώτου, ώστε να μάθουν οι πολίτες το ακριβές περιεχόμενό της, κάλεσε την κυβέρνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε «ταπεινωτική και αχρείαστη» την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, η οποία, όπως υποστήριξε, αποδεικνύει ότι «οι εφάπαξ παροχές ανακοινώθηκαν αποκλειστικά στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιχνιδιού». 

«Τώρα οι θεσμοί φαίνεται να ζητούν επιπλέον μέτρα για το 2016. Εφόσον η κυβέρνηση μοίρασε παροχές, καλείται να κλείσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,1% και όχι στο 0,5%, το οποίο δεν θεωρείται αποδεκτό. Μέτρα και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά», ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «έχουμε μπλέξει με ιδεοληπτικούς από το εξωτερικό  που προσπαθούν να μας επιβάλουν μέτρα - καρμπόν, λες και κάνουν σφραγίδες, ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών κάθε χώρας», ενώ, όπως είπε, στην Ελλάδα «έχουμε πολιτικούς που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος να τα βάλουν με τα εσωτερικά συμφέροντα»

«Η κυβέρνηση ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. στο παρελθόν, συζητούν μόνο για ισοδύναμα μέτρα», παρατήρησε ο κ. Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι «με πολιτικές ήπιας προσαρμογής -που είναι μόνο ήπια και καθόλου προσαρμογή- δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή