Δημοσιογράφος υποστηρίζει πως έπαθε επιληπτική κρίση από κακόβουλο tweet

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 17:25
UPD:17:26
EPA/ANDREW GOMBERT
A- A A+

Ο Κερτ Άιχενβαλντ, δημοσιογράφος του Newsweek με επιληψία, υποστηρίζει πως έπαθε κρίση αφού του εστάλη μήνυμα στο Twitter το οποίο είχε σκοπό να προκαλέσει ένα τέτοιο επεισόδιο- και ζητεί από την εταιρεία πληροφορίες για να βρει ποιος ήταν πίσω από αυτό.

Σύμφωνα με τον Guardian, το μήνυμα περιείχε ένα οπτικό εφέ και τα λόγια «σου αξίζει κρίση για τα post σου» και θεωρείται ότι εστάλη σε αντίδραση στην έντονη κριτική που ασκεί ο Άιχενβαλντ στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο δημοσιογράφος, που μένει στπ Τέξας, αναφέρει σε δικαστικά έγγραφα πως η εικόνα του προκάλεσε κρίση.

Ο Άιχενβαλντ υπέβαλε ένα αντίγραφο εντολής δικαστηρίου του Ντάλας στο Twitter την Τρίτη, βάσει της οποίας η εταιρεία πρέπει να διατηρήσει πληροφορίες ή έγγραφα σχετικά με το άτομο που του έστειλε την εικόνα. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το Twitter ανταποκρίθηκε γρήγορα. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε πως δεν γίνονται σχόλια σχετικά με μεμονωμένους λογαριασμούς ή έρευνες.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του @jew_goldstein, με το που έμαθε για το περιστατικό. Ο αποστολέας είχε συστηθεί με το όνομα Ari Goldstein.

Κατά τους δικηγόρους του Άιχενβαλντ, ο δράστης πέτυχε στην προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει το Twitter ως μέσον επίθεσης, προκαλώντας προσωπική βλάβη στον παθόντα. Ο δημοσιογράφος δήλωσε στο ABC πως έχει λάβει πολλά παρόμοια μηνύματα από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως υποστηρικτές του Τραμπ, και ότι τους αναφέρει όλους στην εταιρεία, για να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί τους.

Σύμφωνα με την αναφορά διαφάνειας του Twitter, πάνω από 2.500 αιτήματα για πληροφορίες για τους χρήστες έγιναν σε σχέση με κατηγορίες περί εγκληματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ μέσα στους πρώτους έξι μήνες του έτους. Η εταιρεία αποκάλυψε κάποιες πληροφορίες στο 82% αυτών των περιπτώσεων, σύμφωνα με την αναφορά.

Προτεινόμενα για εσάς