Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

Με αιχμή το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2005 08:59
A- A A+

ΑΠΕΡΓΙΕΣ και συλλαλητήρια σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, από διάφορους κλάδους εργαζομένων, με ζητήματα αιχμής το ασφαλιστικό, την εισοδηματική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τη μερική απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων.

Τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε συγκοινωνίες και εμποροϋπάλληλοι απεργούν σήμερα, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε δημόσιες υπηρεσίες και δημόσια νοσοκομεία κ.ά.

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα, στην οποία θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα (Μετρό, λεωφορεία, ηλεκτρικός, τρόλεϊ).

Οι πτήσεις

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές λόγω των κινητοποιήσεων αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν το πτητικό τους πρόγραμμα.

Ετσι, σήμερα θα πραγματοποιηθεί μία πτήση ανά χώρα στο εξωτερικό και μία πτήση ανά προορισμό στο εσωτερικό.

Οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Τηλεφωνικών Κρατήσεων των ΟΑ 210 -9666666 προκειμένου να ενημερωθούν για την πτήση τους.

Λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με 4ωρη στάση εργασίας (από 12 το μεσημέρι ως τις 4 μμ) στην απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, η Aegean Airlines ματαιώνει τις κάτωθι πτήσεις: 904/905, Αθήνα - Λάρνακα - Αθήνα, 920/921, Θεσσαλονίκη - Λάρνακα - Θεσσαλονίκη, 254/255, Αθήνα - Μυτιλήνη - Αθήνα, 374/375, Αθήνα - Μύκονος - Αθήνα, 354/355, Αθήνα - Σαντορίνη - Αθήνα, 414/416, Αθήνα - Ιωάννινα - Αθήνα.

Παράλληλα έχει αλλάξει η ώρα αναχώρησης σε 27 πτήσεις του δικτύου.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό που ταξιδεύει προς/από Λάρνακα, η Aegean δρομολογεί έξτρα πτήση για σήμερα το βράδυ από τη Λάρνακα προς Αθήνα καθώς και μία έξτρα πτήση που θα εκτελεστεί την Παρασκευή το πρωί από Αθήνα προς Λάρνακα. Όσον αφορά στους επιβάτες των πτήσεων 920/921 Θεσσαλονίκη - Λάρνακα - Θεσσαλονίκη θα προωθηθούν στον προορισμό τους μέσω Αθηνών.

Οι υπόλοιπες 73 προγραμματισμένες πτήσεις του δικτύου θα εκτελεστούν κανονικά με μικρές αποκλίσεις όσον αφορά στην ώρα αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).

Τα δικαστήρια

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα λειτουργήσουν σήμερα (Πέμπτη) τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων συμμετέχει στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «χιλιάδες δίκες σε όλη τη χώρα θα αναβληθούν ή θα ματαιωθούν». Επίσης, τη ίδια ημέρα διεξάγεται το έκτακτο συνέδριο της ΟΔΥΕ στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» με βασικό άξονα τον καθορισμό προγράμματος δράσης και τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις του κλάδου για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων στον χώρο των δικαστηρίων.

Τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, λόγω 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Έτσι, θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Συλλαλητήρια

Με κεντρικό σύνθημα «Φθάνει πια» θα πραγματοποιηθεί, στη μία το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή και συνταξιούχων.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος και της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ενώ χαιρετισμό θα κάνουν οι Φώτης Αγαδάκος, αν. γραμματέας Οικονομικού ΓΣΕΕ, και Θάνος Βασιλόπουλος, γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όπου θα επιδοθεί ψήφισμα με τα διεκδικητικά αιτήματα των συνδικάτων.

Κινητοποιήσεις και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα πραγματοποιούν σήμερα Ομοσπονδίες με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Επίσης, απεργιακές συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια θα πραγματοποιήσουν και Εργατικά Κέντρα, στις έδρες των νομών.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν αύριο με «εξορμήσεις-συγκεντρώσεις» σε χώρους δουλειάς από κλιμάκια της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή