Θ. Θεοχαρόπουλος: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει μάθει από τα λάθη του

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 14:03
UPD:14:17
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε «εντελώς αναποτελεσματική» την κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι «αυτά που γίνονται στην διαπραγμάτευση θα ταλαιπωρήσουν την χώρα για αρκετό χρονικό διάστημα»

A- A A+

Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά δεν έχουν μάθει από τα λάθη τους και φέρνουν τη χώρα στα ίδια αδιέξοδα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, εκτιμώντας ότι η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει σύντομα.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε «εντελώς αναποτελεσματική» την κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι «αυτά που γίνονται στην διαπραγμάτευση θα ταλαιπωρήσουν την χώρα για αρκετό χρονικό διάστημα». «Στο Eurogroup χρειάζονται στοιχεία, πρέπει να πείσεις με νούμερα, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση, ενώ αντίθετα φέρνει στο προσκήνιο ξανά την πολιτική διαπραγμάτευση που οδήγησε στο δυσμενές και βαρύ μνημόνιο που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2015» είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις κυβερνητικές παροχές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη διαφωνία του σε αυτή  την «χωρίς σχέδιο και χωρίς προτεραιότητες για την ανεργία, τους νέους και τις επενδύσεις» οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ωστόσο, πρόσθεσε, «αν υπάρχει έστω και μία μικρή ανάσα σε μία κοινωνική ομάδα, όπως τους χαμηλοσυνταξιούχους, εμείς τη στηρίζουμε».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, ο κ. Θεοχαρόπουλος παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση ουσιαστικά παίρνει 10 από τους συνταξιούχους και δίνει πίσω μόνο 1».

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να επιμένει στην απόφαση για συνέδριο και εκλογή αρχηγού από την βάση το 2017, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε ότι ο ίδιος προτείνει να γίνει συνέδριο την άνοιξη του 2017 για έναν ενιαίο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας και  αμέσως μετά το συνέδριο να γίνει και η εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Σε ερώτηση τέλος για το αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος ανέφερε: «Αν αυτό που αποφασιστεί είναι για έναν ενιαίο ευρύτερο φορέα της κεντροαριστεράς, βεβαίως και με αφορά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή