Super League: Απορρίφθηκε η ένσταση του ΠΑΣ Γιάνινα

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 15:27
UPD:17:05
Eurokinissi/ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ EUROKINISSI
A- A A+

Ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας απέρριψε ως μη νόμιμη την ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατά του κύρους του αγώνα με τον Ηρακλή, στον οποίο η ομάδα της Ηπείρου ηττήθηκε με 2-1.

Η ομάδα των Ιωαννίνων είχε καταθέσει ένσταση υποστηρίζοντας ότι ο διαιτητής (Δημήτρης Καραντώνης) έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί των «κυανόλευκων».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε δικαίωμα ένστασης για τον λόγο που επικαλείται, καθώς ένσταση θα μπορούσε να καταθέσει μόνο αν ο ρέφερι διέκοπτε αναίτια τον αγώνα.

Ταυτόχρονα, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο απάλλαξε τον Ηρακλή θεωρώντας ότι δεν φέρει αντικειμενική ευθύνη για τα επεισόδια, καθώς αυτά προκλήθηκαν από οπαδούς που μπήκαν στο γήπεδο εν αντιθέσει με τη βούληση της ΠΑΕ.

Η απόφαση

«Με το παρόν, σας κοινοποιούμε την από 7-12-2016 ένστασή σας κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΕ Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο οποίος τελέσθηκε στις 5-12-2016, και σας γνωστοποιούμε ότι ορίσαμε ως ημερομηνία για την εκδίκασή της την 08η-12-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30, κατά την οποία και καλείσθε προκειμένου να παρασταθείτε ενώπιον του ημετέρου δικαιοδοτικού οργάνου.": Συνεκδικάζει την υπ’ αριθ. πρωτ. 505/6-12-2016 κλήση προς απολογία σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ και την υπ’ αριθ. πρωτ. 506/7-12-2016 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ως άνω ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ως μη νόμιμη»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις