Πρωτιά για το Citroen C3

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι το επέλεξαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 11:15
UPD:11:17
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

And the winner is: Citroen C3. Ο νέος «απόφοιτος» της γαλλικής σχολής κέρδισε τις καρδιές των συντακτών-μελών του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα και αναδείχθηκε πρώτο, από την τελική δεκάδα επιλογής, στην ψηφοφορία που έγινε στις 8 Δεκεμβρίου στο cafe restaurant «Mandarin» στην Κηφισιά.

Συνολικά, 17 νέα μοντέλα τα οποία παρουσιάστηκαν φέτος στην ελληνική αγορά μπήκαν στη διαδικασία αξιολόγησης και φιναλίστ ήταν, με αλφαβητική σειρά, τα: Citroen C3, Ford Ka+, Honda Jazz, Honda HR-V, Mercedes E-Class, Mini Clubman, Renault Kadjar, Seat Ateca, SsangYong XLV, Suzuki Baleno. Οι εκλέκτορες οδήγησαν όλα τα υποψήφια στους ελληνικούς δρόμους με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, όπως και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που προσδιορίζει αν -κατά την κρίση τους- ένα αυτοκίνητο ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στις αναζητήσεις των καταναλωτών.

Ο κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης φανερά ικανοποιημένος μιλά για τα «όπλα» με τα οποία μπαίνει το νέο C3 στη μάχη της αγοράς.

Όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν και φέτος από τον θεσμό δύο ειδικά βραβεία. Το ένα απ’ αυτά απονεμήθηκε στην ομάδα των μαθητών των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη από τη Θεσσαλονίκη, που πήρε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό «F1 In Schools», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ με συμμετοχή 39 ομάδων από 23 χώρες, μεταξύ των οποίων και χώρες με σημαντική εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία και μεγάλη παράδοση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το δεύτερο απονεμήθηκε στον πολυπρωταθλητή Λεωνίδα Κύρκο για την πολύχρονη συμβολή του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς και τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης εκτέθηκαν επί 10ήμερο στο κέντρο της Κηφισιάς. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία επαγγελματικών εργαλείων USAG, γνωστών από τη χρησιμοποίησή τους από ομάδες που συμμετέχουν στα παγκόσμια πρωταθλήματα Moto GP, Superbike και Φόρμουλα 1.

Παραλαμβάνοντας το αναμνηστικό του τίτλου Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017, ο επικεφαλής της εν Ελλάδι εισαγωγικής αντιπροσωπείας της Citroen Πολυχρόνης Συγγελίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του εργοστασίου και των στελεχών της εταιρείας στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι το νέο C3 συνιστά ένα ακόμη βήμα προόδου για τη γαλλική μάρκα στους τομείς τεχνολογίας, ασφάλειας, άνεσης, πρακτικότητας και οικονομίας, με απαράμιλλο στιλ. Με την πεποίθηση ότι θα κερδίσει τις καρδιές των αγοραστών, ο κ. Συγγελίδης δήλωσε, γενικότερα, αισιόδοξος για την πορεία της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου το νέο έτος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή