«Ιπτάμενοι» Φινλανδοί με Fabia R5

Παγκόσμιοι πρωταθλητές το δίδυμο Λάπι - Φερμ στο WRC 2
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 09:32
UPD:09:33

Το R5 κέρδισε και πάλι στην αυστραλιανή ήπειρο: Με τη νίκη του στον τελικό της σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Αυστραλία, ο Λάπι εκτοξεύτηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης του WRC 2 με 130 βαθμούς και ως πρωταθλητής διαδέχεται τον Νάσερ Αλ Ατίγια από το Κατάρ.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Ιστορικό γεγονός για τη Skoda, καθώς οι «ιπτάμενοι» Φινλανδοί Εσαπέκα Λάπι και Γιάνι Φερμ στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Με την επιβλητική νίκη τους στο ράλι της Αυστραλίας, το εργοστασιακό δίδυμο της Skoda κατέκτησε τον τίτλο οδηγών και συνοδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC 2) για πρώτη φορά. Οδηγός και συνοδηγός πετούσαν στα ουράνια όταν σκαρφάλωσαν στην οροφή του νικηφόρου Fabia R5 έχοντας διασχίσει τη γραμμή τερματισμού. Η Skoda Motorsport ήταν νικήτρια και στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών του WRC 2 και με αυτόν τον τριπλό τίτλο γιόρτασε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην 115χρονη ιστορία της.

Το R5 κέρδισε και πάλι στην αυστραλιανή ήπειρο: Με τη νίκη του στον τελικό της σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Αυστραλία, ο Λάπι εκτοξεύτηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης του WRC 2 με 130 βαθμούς και ως πρωταθλητής διαδέχεται τον Νάσερ Αλ Ατίγια από το Κατάρ. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης των οδηγών βρέθηκε ο συμπατριώτης του Λάπι, ο Τίμου Σούνινεν (120 β.), ο οποίος φέτος έτρεξε με ένα Skoda Fabia R5 ιδιωτικής συμμετοχής. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ένα ακόμα ορόσημο για τη Skoda: Ο επίσης Φινλανδός Γιούχο Χάνινεν κέρδισε το S-WRC, μία κατηγορία πριν από το WRC 2, με το Skoda Fabia.

Η νίκη των Λάπι και Φερμ δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή στις δύσκολες χωμάτινες ειδικές του ράλι Αυστραλίας, συνολικής χρονομετρημένης απόστασης 280 χλμ. Κάνοντας τον καλύτερο χρόνο από την πρώτη ειδική διαδρομή, οι Φινλανδοί πήραν προβάδισμα και παρέμειναν σταθερά πρώτοι σημειώνοντας και άλλους κορυφαίους χρόνους. Ο Λάπι χάρισε στην εργοστασιακή ομάδα της Skoda τη δέκατη νίκη της και τον 25ο τερματισμό στο βάθρο για το Fabia R5.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή