Τουρκία: Συλλήψεις 118 αξιωματούχων του φιλοκουρδικού HDP

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 09:46
UPD:14:12
REUTERS/HUSEYIN ALDEMIR

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 25 άτομα στα Άδανα και 20 στην Κωνσταντινούπολη (φωτ. αρχείου).

 

A- A A+

Στη σύλληψη 118 περιφερειακών αξιωματούχων του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ως υπόπτων για πιθανές διασυνδέσεις με αντάρτες του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), προχώρησε η τουρκική αστυνομία. 

Η επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας διεξήχθη μετά από την ανάληψη της ευθύνης για τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, από οργάνωση - παρακλάδι του PKK. Από τις βομβιστικές επιθέσεις σκοτώθηκαν 38 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 155.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τα ξημερώματα περίπου 500 αστυνομικοί υποστηριζόμενοι από θωρακισμένα οχήματα και ένα ελικόπτερο εξαπέλυσαν επιχείρηση στα Άδανα της νότιας Τουρκίας και συνέλαβαν 25 αξιωματούχους του HDP.

EURONEWS

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη ακόμη 20 αξιωματούχους του φιλοκουρδικού κόμματος, περιλαμβανομένου του τοπικού επικεφαλής, και πραγματοποίησαν έρευνες σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. 

Στην Άγκυρα συνελήφθησαν 17 στελέχη του HDP, ενώ 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας και πέντε στην βορειοδυτική επαρχία Μανίσα.

Οι ηγέτες του αριστερού HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι, αναμένοντας τη δίκη τους για διασυνδέσεις με το PKK. Η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το κόμμα ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή