Super League: Νίκη ηρεμίας ο Πανιώνιος, 1-0 την Κέρκυρα

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 19:06
UPD:19:09
INTIME SPORTS/ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Νίκη που θα τον βοηθήσει περισσότερο ψυχολογικά πέτυχε ο Πανιώνιος επί της Κέρκυρας με 1-0 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Μετά από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων (δύο ισοπαλίες και μία ήττα στο Κύπελλο) η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς επέστρεψε στα «τρίποντα» και θα μπορέσει να ηρεμήσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ιδιαίτερα μετά το βαρύ 0-3 από τον Κισσαμικό στον θεσμό του Κυπέλλου και τον επικείμενο αποκλεισμό από τη διοργάνωση, το κλίμα στους «κυανέρυθρους» είχε βαρύνει επικίνδυνα, ωστόσο, το σημερινό αποτέλεσμα θα αποτελέσει οπωσδήποτε μία γερή ένεση ηθικού για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον Σέρβο τεχνικό.

Το ματς στη Νέα Σμύρνη είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με τον Τουράμ στο 18΄, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα και πάλι οι «Φαίακες» έχασαν απίστευτη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, με τον Γιαννιώτη να κάνει σπουδαία απόκρουση στην κατά λάθος κεφαλιά του συμπαίκτη του, Βλάχου, ενώ στη συνέχεια ο Οικονόμου «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Τουράμ που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι, με σαφές ψυχολογικό πρόβλημα μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, κυρίως το 0-3 από τον Κισσαμικό στο Κύπελλο, προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους Νεοσμυρνιώτες στο διάστημα αυτό σημειώθηκε στο 13΄, με τη σπουδαία επέμβαση του Κουτζαβασίλη στο κοντινό σουτ του Ανσαριφάρντ.

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος και στο 66΄ ευτύχησε να προηγηθεί με το ευθύβολο σουτ του Τασουλή από πλάγια στην περιοχή. Από κει και πέρα με σωστή διαχείριση οι γηπεδούχοι κράτησαν την πολύτιμη νίκη, αν και σε αρκετές περιπτώσεις είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» από πιο νωρίς. Η Κέρκυρα είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει, αλλά τελικά γνώρισε την πρώτη ήττα μετά από 5 αγωνιστικές (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις