Super League: «Τρίποντο» Ευρώπης η Ξάνθη

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 19:05
UPD:19:05
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Με γκολ του Βασιλακάκη στο 50΄ η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στα Πηγάδια, στο δεύτερο χρονικά ματς της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Η ακριτική ομάδα επιβεβαίωσε τη δυναμική που έχει μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, καθώς με το σημερινό τρίποντο συμπλήρωσε 9 ματς χωρίς ήττα. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου από τον Πανιώνιο (0-2) στο ίδιο γήπεδο. Από τότε η Ξάνθη έχει 5 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ σε τέραρτο σερί ματς στην έδρα της παρέμεινε αήττητη.

Η Λάρισα με το 4ο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού και ο προβληματισμός των ανθρώπων της παραμένει έντονος.  Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη παρουσίασε για μία ακόμη φορά επιθετικό πρόβλημα, έχασε δύο τρεις καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στα πρώτα 45 λεπτά δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν  να δώσουν χώρο στους Ακρίτες, που, όμως, δεν ήταν καθόλου απειλητικοί για την εστία του Ξενοδόχοβ κι αν εξαιρέσει κανείς την κεφαλιά του Γιουνές στο 43΄ (η μπάλα έφυγε άουτ) ο γκολκίπερ της ΑΕΛ πέρασε ένα πάρα πολύ ήσυχο απόγευμα.

Χωρίς καλή κυκλοφορία παρουσιάστηκε στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Από κει και πέρα κι όσο περνούσε η ώρα οι «βυσσινί» βελτιώθηκαν στο συγκεκριμένο τομέα και σε δύο περιπτώσεις (32΄, 36΄) έφτασαν κοντά στην επιτυχία. Στην πρώτη φάση το τάκλιν του Καρασαλίδη στο σουτ του Αναστασόπουλου ήταν σωτήριο, ενώ στη δεύτερη το πλασέ του Ναζλίδη είχε την ίδια κατάληξη (η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς της Ξάνθης κι απομακρύνθηκε).

Στο ποδόσφαιρο είναι γνωστό ότι μετράει η ουσία και η αποτελεσματικότητα. Μπορεί η Λάρισα να μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, να πλησίασε κοντά στο γκολ με το Ναζλίδη, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 50΄ με την κεφαλιά του Βασιλακάκη (1-0), ο οποίος είχε άλλες δύο ευκαιρίες στο 53΄ και 57΄ για να «καθαρίσει» το παιχνίδι χωρίς να τα καταφέρει.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις