ΗΠΑ: Δήλωση γερουσιαστών Ρεπουμπλικανών - Δημοκρατικών για εμπλοκή Ρωσίας στις εκλογές

Ο Τραμπ έχει εκφράσει σκεπτικισμό για τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 16:22
UPD:16:29
EPA/LARRY W. SMITH
A- A A+

Κοινή δήλωση υπέγραψαν βετεράνοι γερουσιαστές τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών, μετά την αποκάλυψη των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ ότι η Ρωσία ενεπλάκη στην προεκλογική διαδικασία μέσω κυβερνοεπιθέσεων, προσπαθώντας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Τη δήλωση συνυπογράφουν οι γερουσιαστές του συντηρητικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον ΜακΚέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ και οι συνάδελφοί τους του φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Τσαρλς Σούμερ και Τζακ Ριντ.

Οι γερουσιαστές καλούν σε εγρήγορση, καθώς «οι δημοκρατικοί θεσμοί των ΗΠΑ βρέθηκαν στο στόχαστρο. Οι αποκαλύψεις για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές θα πρέπει να σημάνουν συναγερμό για κάθε Αμερικανό».

EURONEWS

Ο Ρεπουμπλικανός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για υπερβολικά υφεσιακές θέσεις έναντι της Ρωσίας και του προέδρου της, Βλάντιμιρ Πούτιν, έχει αρνηθεί την ακρίβεια των ευρημάτων των υπηρεσιών Πληροφοριών, των οποίων θα ηγείται από τις 20 Ιανουαρίου, όταν και θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ.

Οι τέσσερις γερουσιαστές τονίζουν ότι οι επιτροπές Εθνικής Ασφάλειας του Κογκρέσου, του οποίου η Γερουσία αποτελεί το άνω σώμα, πρέπει να κάνουν περισσότερο για το θέμα, ενώ εκφράζουν την άποψη ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί πρέπει να εργαστούν απο κοινού και δεν μπορεί το ζήτημα να αποτελέσει πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή