Europa League: «Αντίο» με 5η ήττα ο Παναθηναϊκός, 0-2 από την Θέλτα

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 00:03
UPD:00:20
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μία ακόμη αποτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη έκλεισε για το «τριφύλλι» με τον χειρότερο τρόπο.

A- A A+

Μία τετραετία... και πλέον έχει να «γευτεί» την χαρά της νίκης σε όμιλο του Europa League o Παναθηναϊκός, μετά την ήττα που γνώρισε από την Θέλτα (0-2) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο φινάλε της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Μία ακόμη αποτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη έκλεισε για το «τριφύλλι» με τον χειρότερο τρόπο. Οι «πράσινοι» γνώρισαν την 5η τους ήττα στα 6 ματς που έδωσαν στο 7ο γκρουπ (μία ισοπαλία με τη Σταντάρ Λιέγης) και συμπλήρωσαν 4 χρόνια και κάτι παραπάνω από την τελευταία φορά που πανηγύρισαν «τρίποντο» στο Europa League (22/11/2012 με 1-0 τη Μπάριμπορ).

Ορεξάτος μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 3΄, με την προβολή του αμαρκάριστου Ρινάλντι να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Ρούμπεν.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, η Θέλτα άνοιξε το σκορ με την καρφωτή κεφαλιά του Γκουϊντέτι. Προηγήθηκε η σέντρα του Μάγιο από δεξιά και η αδράνεια των Μέστο, Μολέδο, που είδαν τη μπάλα να περνάει από πάνω τους και το διεθνή Σουηδό επιθετικό να σκοράρει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για λίγα λεπτά οι Ισπανοί κυριάρχησαν στο γήπεδο, ήταν απειλητικοί στις επιθέσεις που έκαναν, αλλά σε γενικές γραμμές δεν απείλησαν άλλη φορά την εστία του Στιλ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. 

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, κυρίως με τους Γουακάσο και Βιγιαφάνες, αλλά έκαναν πολλά λάθη και μοιραία ο... αποκομμένος Ρινάλντι δεν τροφοδοτήθηκε και πέρασε απαρατήρητος.

Παρά την προσπάθεια που έκανε στην επανάληψη για να ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός δεν έκανε σοβαρή ευκαιρία στην περιοχή της Θέλτα και όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο ευάλωτος στην άμυνα. Σε μία από τικς λίγες επιθέσεις που έκανε στο δεύτερο μέρος η Θέλτα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 76΄ με το πέναλτι του Ορεγιάνα, που κέρδισε ο Γκουϊντέτι από το «δολοφονικό» μαρκάρισμα του Μολέδο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις