Πορεία αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της Αριστεράς στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 18:17
UPD:20:03
A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και οργανώσεις της Αριστεράς.

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, φτάνοντας λίγο μετά τις 18.30 στο Σύνταγμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας.

NAFTEMPORIKI.GR

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε χωρίς εντάσεις το μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκαν.

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τη Ρόδο, την Καλαμάτα και την Καβάλα.

NAFTEMPORIKI.GR
Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ

Περίπου 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός λόγω της σημερινής επετείου ενώ οι συγκεντρώσεις, τόσο οι μαθητικές όσο και των αριστερών οργανώσεων, θα είναι υπό τη στενή επιτήρηση διμοιριών των ΜΑΤ ώστε να αποτραπούν εντάσεις και επεισόδια.

Στη διάρκεια των πορειών θα πετάει και φέτος το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, το οποίο «θα δίνει εικόνα» στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ από εκεί θα δίνονται οι κατάλληλες κατευθύνσεις προς τους αστυνομικούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή