Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 10:37
UPD:11:53
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

A- A A+

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαθητές και μαθητικές οργανώσεις καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και οργανώσεις της αριστεράς διοργανώνουν διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τη Ρόδο, την Καλαμάτα και την Καβάλα.

Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ

Περίπου 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός λόγω της σημερινής επετείου ενώ οι συγκεντρώσεις, τόσο οι μαθητικές όσο και των αριστερών οργανώσεων, θα είναι υπό τη στενή επιτήρηση διμοιριών των ΜΑΤ ώστε να αποτραπούν εντάσεις και επεισόδια.

Στη διάρκεια των πορειών θα πετάει και φέτος το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, το οποίο «θα δίνει εικόνα» στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ από εκεί θα δίνονται οι κατάλληλες κατευθύνσεις προς τους αστυνομικούς.

Επίσης την ώρα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι πορείες θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή