Ανάμεσα σε δύο κόσμους

To GLC Coupe είναι ένα δυναμικό μεσαίο SUV
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 10:02
UPD:10:03
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Η τάση για «σύμμικτα» μοντέλα στην premium κατηγορία ενισχύεται όλο και περισσότερο. Στην περίπτωση της Mercedes, ο συνδυασμός SUV-Coupe «παίζει» σε διάφορα μεγέθη. Το μεσαίο, και κατά την άποψή μας πιο κομψό και ταυτόχρονα πιο χρηστικό απ’ όλα, είναι το GLC Coupe. Οδηγήσαμε πρόσφατα την έκδοση 220 d 4MATIC, με κινητήρα ντίζελ απόδοσης 170 ίππων, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-Tronic.

Θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα πλήρες crossover, με πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας / άνεσης, που καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας με σαφώς πιο νεανικό στιλ από το GLC, το οποίο είναι πιο συντηρητικό, άρα κλασικό SUV. To Coupe λειτουργεί όπως περίπου η X4 της BMW, που είναι πιο σπορ σε όλα της, αλλά υπολείπεται στους χώρους. Με χωρητικότητα 491 έως 1.400 λίτρα, ο χώρος φόρτωσης είναι από τους μεγαλύτερους της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η συμβίωση για λίγες ημέρες μαζί του ήταν απολαυστική σε κάθε είδους διαδρομή. Με μοναδική ένσταση τη θέση του επιλογέα του κιβωτίου δεξιά πίσω από το τιμόνι (όπως και σε άλλα ΜΒ), η όλη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και η αίσθηση σιγουριάς που σου χαρίζει αξίζουν συγχαρητήρια.

Η σπορ ανάρτηση που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, καθώς και το άμεσο σπορ σύστημα διεύθυνσης, η λειτουργία Dynamic Select και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC «δένουν» την αναβαθμισμένη οδηγική άνεση με τη σπορ ευελιξία. Φυσικά, η τετρακίνηση ενισχύει ακόμη περισσότερο το κράτημα και την ενεργητική ασφάλεια ακόμη και σε ολισθηρά οδοστρώματα.

Προαιρετικά διατίθενται δύο εκδόσεις της ανάρτησης με διαρκώς προσαρμοζόμενη απόσβεση: η νέα ανάρτηση Dynamic Body Control με χαλύβδινα ελατήρια, καθώς και η αερανάρτηση Air Body Control με πολλαπλούς θαλάμους.

Ο διακριτός σπορ και δυναμικός χαρακτήρας της GLC Coupe εμπλουτίζεται με τα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, που προσφέρουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας και χαρακτηρίζουν έντονα τη μάρκα. Ο συνδυασμός δύο κόσμων αναδεικνύει ταυτόχρονα το συναίσθημα και την ευφυΐα. Με εξωτερικό μήκος 4,73 μ., ύψος 1,60 μ. και μεταξόνιο 2,87 μ., το αυτοκίνητο έχει δυναμική εμφάνιση με συμπαγείς διαστάσεις. Είναι κατά σχεδόν 8 εκατοστά μακρύτερο και κατά περίπου 4 εκατοστά χαμηλότερο από την GLC, με την οποία μοιράζεται τη βασική του αρχιτεκτονική. H τιμή της GLC Coupe ξεκινά από τα 59.710 ευρώ.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή