Ford: «Έξυπνες» λειτουργίες ασφαλείας

Τεχνολογίες που βοηθούν σε παρκάρισμα και δύσκολους ελιγμούς
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 09:55
UPD:09:56
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Η Ford επενδύει σε τεχνολογίες υποστήριξης επόμενης γενιάς με νέες λειτουργίες που διευκολύνουν τη διαδικασία παρκαρίσματος και επιτρέπουν στους οδηγούς να σταθμεύουν σε χώρους που δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν. Άλλες νέες τεχνολογίες υποστηρίζουν τους οδηγούς για να αποφεύγουν αργά κινούμενα ή σταματημένα οχήματα που βρίσκονται στον δρόμο τους και τους προειδοποιούν αν οδηγούν στο λάθος ρεύμα κυκλοφορίας.

Τα νέα συστήματα βασίζονται σε τεχνολογίες που ήδη προσφέρονται ευρέως από τη Ford και βοηθούν τους οδηγούς στο παρκάρισμα, στην αποφυγή συγκρούσεων, στην παραμονή στη λωρίδα κυκλοφορίας, στη διαχείριση ταχύτητας και άλλα.

Στη Βρετανία, το ένα στα τέσσερα ατυχήματα συμβαίνει σε σταθμούς πάρκινγκ. Σχεδόν ο ένας στους δύο οδηγούς προτιμά να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση για να φτάσει στον προορισμό του από το να επιχειρήσει παράλληλο παρκάρισμα σε περιορισμένο χώρο. Η ειδοποίηση διερχόμενης κυκλοφορίας με τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος της Ford είναι σχεδιασμένη για να μειώνει το στρες του παρκαρίσματος εντοπίζοντας διερχόμενα άτομα και αντικείμενα πίσω από το όχημα, ειδοποιώντας τον οδηγό και τέλος φρενάροντας εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει.

Η ευρυγώνια πίσω κάμερα θα προσφέρει άριστη εικόνα της περιοχής πίσω από το όχημα. Η αναβαθμισμένη λειτουργία active park assist θα αναλαμβάνει το παράλληλο ή κάθετο παρκάρισμα, με το απλό πάτημα ενός μπουτόν. Άλλες τεχνολογίες που γεννήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας της Ford στο Άαχεν της Γερμανίας περιλαμβάνουν συστήματα σχεδιασμένα για να βοηθούν τους οδηγούς να ελίσσονται ώστε να αποφεύγουν συγκρούσεις με υψηλή ταχύτητα και να τους προειδοποιούν ώστε να μην πάρουν λάθος κατεύθυνση στον αυτοκινητόδρομο. Αυτές οι νέες τεχνολογίες αναμένεται να είναι διαθέσιμες για πρώτη φορά με οχήματα Ford την επόμενη διετία.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή