Βραζιλία: Φόρος τιμής στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 21:32
UPD:21:42
REUTERS/PAULO WHITAKER

Η τελετή συνεχίστηκε με πένθιμη μουσική, κανονιοβολισμό, ενός λεπτού σιγή και προσευχή κατά τη διάρκεια της οποίας αναγνώστηκε μήνυμα αλληλεγγύης και τα συλλυπητήρια του Πάπα Φραγκίσκου

A- A A+

Φόρο τιμής στα θύματα της αεροπορικής συντριβής που αποδεκάτισε την ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε, τη Δευτέρα στην Κολομβία, απέτισαν 100.000 άνθρωποι, μέσα αλλά και έξω από το Arena Conda, το γήπεδο της ομάδας.

Γιγαντοοθόνες είχαν εγκατασταθεί γύρω από το στάδιο, οι κερκίδες του οποίου έχουν χωρητικότητα 19.000 θεατών.

Μετά τις σύντομες επίσημες ομιλίες, ο αναγνώστηκαν τα ονόματα των παικτών και των τεχνικών της ομάδας που έχασαν τη ζωή τους.

Η τελετή συνεχίστηκε με πένθιμη μουσική, κανονιοβολισμό, ενός λεπτού σιγή και προσευχή κατά τη διάρκεια της οποίας αναγνώστηκε μήνυμα αλληλεγγύης και τα συλλυπητήρια του Πάπα Φραγκίσκου.

Νωρίτερα, το Τσαπέκο είχε υποδεχθεί τα θύματα της αεροπορικής συντριβής υπό ισχυρή βροχή.

Βραζιλιάνοι στρατιώτες μετέφεραν τις σορούς των ποδοσφαιριστών της Σαπεκοένσε από το αεροδρόμιο στο στάδιο του Τσαπέκο. Εκεί χιλιάδες φίλοι, συγγενείς, οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής παρουσία του προέδρου της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ και του επικεφαλής της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Συνολικά 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή αεροσκάφους της βολιβιανής εταιρίας με πτήσεις τσάρτερ Lamia. Έξι άνθρωποι επέζησαν ως εκ θαύματος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή