Κολομβία: Αναθεώρηση προς τα κάτω του αριθμού των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 00:20
UPD:10:11
REUTERS/JAIME SALDARRIAGA
A- A A+

Σε 71 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ έξι είναι οι επιζώντες του αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβία, γνωστοποίησαν οι αρχές της χώρας, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον απολογισμό που είχαν ανακοινώσει νωρίτερα.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 75 νεκρούς, ωστόσο αποδείχθηκε ότι τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονταν στον κατάλογο των επιβατών δεν είχαν επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροσκάφος.

Νωρίτερα ο Λουίς Πέρες Γκουτιέρες, ο κυβερνήτης της επαρχίας της Κολομβίας όπου σημειώθηκε η συντριβή του αεροσκάφος τύπου British Aerospace 146 (μιας βελτιωμένης εκδοχής του Avro RJ), ανακοίνωσε πως βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά.

Προ της συντριβής, ο πιλότος του αεροσκάφους της βολιβιανής αεροπορικής εταιρείας Lamia έκανε λόγο για «βλάβες στα ηλεκτρικά συστήματα».

Στο αεροπλάνο επέβαιναν παίκτες, προπονητές και προσωπικό της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Chapecoense, όπως και δημοσιογράφοι, οι οποίοι επρόκειτο να καλύψουν τον τελικό του Sudamericana Cup, ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της νότιας Αμερικής, ανάλογης με αυτήν του Europa Legue. 

EURONEWS
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή