Στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή βρέθηκε ένας Ολλανδός φωτογράφος στη χερσόνησο Καμτσάτκα, που χωρίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό από Οχοτσκική Θάλασσα, στην ανατολική Ρωσία.
Επιχειρώντας να απαθανατίσει με τον φακό του τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Κλουτσέφσκαγια Σόπκα, ο φωτογράφος Τόμας Βαν Ντερ Βέιντεν κατέγραψε ένα σπάνιο πλάνο, καθώς την ίδια στιγμή έκανε την εμφάνισή του στον ορίζοντα ένας μετεωρίτης.
Η μαγική στιγμή, όπως τη χαρακτήρισε ο φωτογράφος, ολοκληρώθηκε όταν ο Βαν Ντερ Βέιντεν διαπίστωσε πως, τόσο η έκρηξη του ηφαιστείου, όσο και ο φωτεινός μετεωρίτης, καθρεφτίζονταν στη λίμνη, στις όχθες της οποίας είχε κατασκηνώσει ο ίδιος, μαζί με άλλους συναδέλφους του.
Όπως τόνισε ο Βαν Ντερ Βέιντεν μιλώντας στον ιστότοπο PetaPixel, οι συνθήκες ήταν ιδανικές, καθώς και ο ουρανός εκείνη την ημέρα ήταν καθαρός.
Περιγράφοντας την εμπειρία του στο Bored Panda, ο φωτογράφος δήλωσε απίστευτα τυχερός που έγινε μάρτυρας μιας τέτοιας στιγμής που η φύση είχε… κέφια.
Τα ηφαίστεια της Καμτσάκα περιλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Ο ποταμός Καμτσάτκα και η κοιλάδα γύρω από αυτόν, περιτριγυρίζονται από μια ηφαιστειακή ζώνη που περιλαμβάνει περίπου 160 ηφαίστεια, 29 εκ των οποίων ενεργά.
Με ύψος 4.750 μέτρων, το Κλουτσέφσκαγια είναι το ψηλότερο ηφαίστειο της χερσονήσου, αλλά και το πιο ενεργό στο βόρειο ημισφαίριο.
Πάντως, ακόμα πιο εντυπωσιακό έχει χαρακτηριστεί το ηφαίστειο Κρονότσκι, λόγω του συμμετρικού, κωνικού του σχήματος.
naftemporiki.gr