Ένα τηλεφώνημα και μετά «Έπεσε νέκρα»

Η μαύρη κωμωδία του Τιερί Ζανσέν στο θέατρο Αποθήκη
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 10:05

Τι κάνουν σε ένα νεκροστάσιο μια παρουσιάστρια δελτίου καιρού, μια ακτιβίστρια της Greenpeace και μια εγκληματολόγος που μιλάει σαν ρομπότ;

A- A A+

Με έξυπνο χιούμορ, ωραίους χαρακτήρες, γρήγορο ρυθμό και ανατροπές, η μαύρη κωμωδία του Τιερί Ζανσέν, «Έπεσε νέκρα», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Λίνας Ζαρκαδούλα, στο θέατρο Αποθήκη, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 το βράδυ.

Ο συγγραφέας του έργου, μέσα από την ανδρική απιστία, θίγει εντέχνως την αυταπάτη του έρωτα - που είναι, άλλωστε, κοινή και στα δυο φύλα -, το ανικανοποίητο της ανθρώπινης φύσης, τη μοναξιά και την οικολογική καταστροφή.

«Πώς είπατε; Ζει;»

Τι κάνουν σε ένα νεκροστάσιο μια παρουσιάστρια δελτίου καιρού, μια ακτιβίστρια της Greenpeace και μια εγκληματολόγος που μιλάει σαν ρομπότ; Ποιος είναι μέσα στο φέρετρο; Ο Φρανκ, ο Ζακ ή ο Μικ; Τι κοινό έχουν μεταξύ τους η Κριστίν, η Αναΐς και η Λόλα; Ανακαλύπτουν εντελώς τυχαία πως «μοιράζονταν» τον ίδιο άντρα! Τότε, «βγάζουν νύχια» και διεκδικούν τον τίτλο της «Πρώτης κυρίας» στην καρδιά του συγχωρεμένου. Ξαφνικά, χτυπά το τηλέφωνο της Κριστίν. Στην άλλη άκρη της γραμμής, είναι ο διευθυντής της αστυνομίας: «Πώς είπατε; Ζει;». Οι τρεις «χήρες» κοιτάζονται μεταξύ τους δολοφονικά…

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς, σκηνοθεσία: Λίνα Ζαρκαδούλα, μουσική: Μίνως Μάτσας, σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή, κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης, φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Αποστολίδης, παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα. Παίζουν: Γιούλικα Σκαφιδά, Μαρία Κωνσταντάκη, Δανάη Μπάρκα.

Πληροφορίες

Θέατρο Αποθήκη: Σαρρή 40 - Ψυρρή. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Αγορά εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 211 1000365 και 11876, ηλεκτρονικά: ticket365.gr και viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς