Το Snapchat εισέρχεται στο χρηματιστήριο, σε εκτιμώμενη αξία 20-25 δισ. δολαρίων

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 12:51
UPD:12:52
REUTERS/LUCAS JACKSON

Η εταιρεία είναι πιθανό να εισαχθεί ως τον Μάρτιο, σε μια αξία 20-25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

A- A A+

Το Snapchat έχει υποβάλει αίτημα για αρχική δημόσια προσφορά (IPO), δήλωσαν στο Reuters την Τρίτη καλά ενημερωμένες πηγές, κάτι που, εφόσον ισχύει, φέρνει τη δημοφιλή εφαρμογή messaging ένα βήμα πιο κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα «ντεμπούτα» στο αμερικανικό χρηματιστήριο των τελευταίων ετών.

Η εταιρεία είναι πιθανό να εισαχθεί ως τον Μάρτιο, σε μια αξία 20-25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό θα έκανε την IPO της μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της κινεζικής Alibaba, πριν δύο χρόνια, σε αξία 170,9 δισεκατομμυρίων. Θα ήταν η μεγαλύτερη ΙΡΟ αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας από το αντίστοιχο «ντεμπούτο» του Facebook το 2012, σε αξία 81,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reuters, το αίτημα έγινε πριν την απρόσμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η οποία αύξησε την αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές.

Το Snapchat άρχισε την πορεία του το 2012 ως μια δωρεάν εφαρμογή για φορητές συσκευές που επέτρεπε στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες που εξαφανίζονταν μέσα σε δευτερόλεπτα. Έχει πάνω από 100 εκατ. ενεργούς χρήστες, το 60% εκ των οποίων ηλικίας 13-24 ετών, κάτι που το καθιστά ελκυστικό για διαφημιστές που θέλουν να προσεγγίσουν το πιο νεαρό κοινό. Τον Σεπτέμβριο άρχισε να αυτοχαρακτηρίζεται ως εταιρεία καμερών, και νωρίτερα μέσα στον μήνα παρουσίασε γυαλιά – βιντεοκάμερες αξίας 130 δολαρίων, που συνδέονται με smartphone για να τραβούν οι χρήστες «snaps» (όπως η εταιρεία αποκαλεί τα μηνύματα – βίντεο και φωτογραφίας- που στέλνονταν μέσω της εφαρμογής της).

Προτεινόμενα για εσάς