Ομπάμα: Φυσικά και έχω ανησυχίες για τον Τραμπ

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 00:08
UPD:11:13
REUTERS/YURI GRIPAS

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως είναι σημαντικό για τον διάδοχο του στην προεδρία να στείλει μηνύματα ενότητας έπειτα από μια διχαστική προεκλογική εκστρατεία.

 

A- A A+

«Αν έχω ανησυχίες; Φυσικά και έχω», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στον νικητή των αμερικανικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, ο κ. Ομπάμα είπε ότι διαφέρει σε πολλά θέματα με τον κ. Τραμπ, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στο τέλος της μέρας είναι ρεαλιστής, γεγονός που μπορεί να του φανεί χρήσιμο από την στιγμή που έχει ικανούς ανθρώπους γύρω του. Είναι ξεκάθαρο ότι γνωρίζει προς τα πού βαδίζει».

EURONEWS

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως είναι σημαντικό για τον διάδοχο του στην προεδρία να στείλει μηνύματα ενότητας έπειτα από μια διχαστική προεκλογική εκστρατεία.

Σε ό,τι αφορά τους Δημοκρατικούς και έπειτα από την εκλογική ήττα της Χίλαρι Κλίντον, ο κ. Ομπάμα τόνισε πως πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στο Κόμμα ότι χρειάζεται να προσεγγίσει τους πολίτες σε όλη τη χώρα, συμπληρώνοντας ότι «τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα, όχι όμως αυτόματα. Αλλάζουν με τον τρόπο που δουλεύουμε».

Ο Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα υπάρξει απόλυτη συνέχεια της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Όπως είπε, στη διάρκεια της συνομιλίας τους στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ «εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για τη διατήρηση των στρατηγικών σχέσεων των ΗΠΑ». Κατά συνέπεια, «ένα από τα μηνύματα που είμαι σε θέση να κομίσω είναι η δέσμευσή του (Τραμπ) απέναντι στο ΝΑΤΟ και την διατλαντική συμμαχία», τόνισε ο Ομπάμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή