Απόψε η έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ για τον Τραμπ

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 13:14
UPD:14:51
Eurokinissi/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν επίσης, συζήτηση για την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καθώς και γεύμα εργασίας, με κύριο θέμα τη Συρία (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί το απόγευμα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στην αποψινή έκτακτη συνάντηση των 28 χωρών της Ε.Ε., προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση μετά την προεδρική εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Τη Δευτέρα, ο κ. Κοτζιάς θα παραστεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στο οποίο θα παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν επίσης, συζήτηση για την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καθώς και γεύμα εργασίας, με κύριο θέμα τη Συρία.

Ο κ. Κοτζιάς θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους υπουργούς για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο Λίβανο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται επίσης, η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, η αποτίμηση της υλοποίησης των στόχων που ετέθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας το 2015 και η εξέλιξη των σχέσεων της Ε.Ε. με τους Ανατολικούς Εταίρους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή