Γ. Γραμματίδης: Η εκλογή Τραμπ δεν θα είναι αρνητική για την Ελλάδα

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 16:03
UPD:16:04
A- A A+

Οι επιπτώσεις της εκλογής Τράμπ δεν θα είναι αρνητικές για την Ελλάδα, αφού οι αντικειμενικές γεωπολιτικές συνθήκες στην ευρύτερη όσο κι ευαίσθητη περιοχή μας είναι απολύτως συγκεκριμένες κι επιβάλλουν πολιτικές διατήρησης της ισορροπίας τους.

Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Νέας Πορείας – Νέας Ελλάδας και επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης.

Σημείωσε πάντως πως «όλες οι πιθανές ερωτήσεις ή ανησυχίες θα αρχίσουν να διαλευκαίνονται από τι στιγμή που γίνουν επαρκώς γνωστά τα άτομα που αποτελούν τα επιτελικά συμβουλευτικά στελέχη της νέας Προεδρικής ομάδας που τόσο αυτά όσο και οι απόψεις τους είναι μέχρι και σήμερα εντελώς άγνωστα τόσο στην αμερικανική πολιτική σκηνή όσο και στη διεθνή πολιτική κοινότητα».

Ο κ. Γραμματίδης γενικότερα θεωρεί την εκλογή Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ μεγάλη έκπληξή και εκτιμά πως εκφράζει μία μεγάλη αλλαγή στην πολιτική συμπεριφορά των Αμερικανών πολιτών που τοποθετήθηκαν, όπως λέει, εντελώς αντισυστημικά. Σημειώνει πως ανάλογες συμπεριφορές έχουν παρατηρηθεί και στην Ευρώπη αλλά και αλλού, και θα πρέπει να αναλυθούν ανάλογα. Προσθέτει όμως πως «εδώ έχουμε σήμερα μία νέα πραγματικότητα που σίγουρα θα επηρεάσει τη διεθνή πολιτική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή