Ουγγαρία: Όρους θέτει η Ακροδεξιά για να ψηφίσει την αντιμεταναστευτική τροπολογία

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 12:57
UPD:13:01
EPA/TAMAS KOVACS

Η Ακροδεξιά ζητεί από την κυβέρνηση την κατάργηση της ρύθμισης η οποία επιτρέπει σε προνομιούχους αλλοδαπούς οι οποίοι αγοράζουν κρατικά ομόλογα της Ουγγαρίας πέραν ενός ποσού να λαμβάνουν άδεια πολύχρονης παραμονής στη χώρα

A- A A+

Όρους στο δεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν για να ψηφίσει την συνταγματική τροπολογία με την οποία απαγορεύεται η μετεγκατάσταση στην χώρα μεταναστών και προσφύγων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέτει το ακροδεξιό, ριζοσπαστικό εθνικιστικό κίνημα Jobbik.

Η Ακροδεξιά ζητεί από την κυβέρνηση την κατάργηση της ρύθμισης η οποία επιτρέπει σε προνομιούχους αλλοδαπούς οι οποίοι αγοράζουν κρατικά ομόλογα της Ουγγαρίας πέραν ενός ποσού να λαμβάνουν άδεια πολύχρονης παραμονής στη χώρα.

Τη συγκεκριμένη διάταξη έχουν εκμεταλλευτεί, μεταξύ άλλων, πολλοί Κινέζοι επιχειρηματίες ή μέλη των οικογενειών τους.

Το ουγγρικό κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση του κ. Ορμπάν για τη συνταγματική αλλαγή, η οποία χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων, καθώς η αντιπολίτευση μποϊκόταρε την ψηφοφορία.

Η ρύθμιση για την αγορά ομολόγων έναντι άδειας παραμονής στην Ουγγαρία είχε θεσπιστεί από την κυβέρνηση του κ. Ορμπάν προ τριετίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή