Γιούνκερ κατά προσφύγων που δεν θέλουν να μετεγκατασταθούν

«Απαράδεκτο να μη δέχονται άλλον προορισμό πλην Γερμανίας»
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 19:20
UPD:19:24
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι κάποιες κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εμφανίζονται πρόθυμες να δεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία, «αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που δέχονται να μετεγκατασταθούν», επισήμανε (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι σε θέση να επιλέξουν την χώρα στην Ευρώπη που θα μετεγκατασταθούν, σημειώνοντας ότι έχουν την ευθύνη να μετακινηθούν από τις χώρες υποδοχής στις τοποθεσίες όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Χαρακτήρισε μάλιστα «απαράδεκτο» και «μη αποδεκτό για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία να αρνούνται να ταξιδέψουν αεροπορικώς για προορισμούς πέραν της Γερμανίας».

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι κάποιες κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εμφανίζονται πρόθυμες να δεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία, «αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που δέχονται να μετεγκατασταθούν», επισήμανε.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ε.Ε. κατέληξε σε σχέδιο μετεγκατάστασης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της των 160.000 αιτούντων άσυλο από τις χώρες που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά, μόλις 7.000 άνθρωποι έχουν μετεγκατασταθεί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Associated Press

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή