Μήνυμα Ομπάμα υπέρ Κλίντον - «Διεφθαρμένο καθεστώς», καταγγέλλει ο Τραμπ

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 23:05
UPD:08/11/2016 08:17
REUTERS/MIKE BLAKE

«Αύριο θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ μιας πολιτικής του διχασμού και της κακίας και (…) μιας πολιτικής που λέει "όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί"» πρόσθεσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

A- A A+

Μήνυμα υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον, έστειλε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τη στιγμή που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για διεφθαρμένο καθεστώς της Ουάσιγκτον.

Ομπάμα: Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα

«Κάντε για τη Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα» προέτρεψε τη Δευτέρα τους Αμερικανούς πολίτες ο κ. Ομπάμα, σε προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος, μία ημέρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου.

«Έχετε την ευκαιρία να εκλέξετε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η κ. Κλίντον «έχει αφιερώσει την ζωή της στο να κάνει αυτήν την χώρα καλύτερη».

«Αύριο θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ μιας πολιτικής του διχασμού και της κακίας και (…) μιας πολιτικής που λέει "όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί"» πρόσθεσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

EURONEWS

«Και δεν πρέπει απλώς να ψηφίσετε εναντίον κάποιου. Έχετε μια υποψήφια που ανέρχεται στο ύψος των περιστάσεων και αξίζει την ψήφο σας» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος παραδίδει τη «σκυτάλη» στον διάδοχό του στις 20 Ιανουαρίου.

Τραμπ: Τέλος του διεφθαρμένου καθεστώτος με τη νίκη μου

«Η νίκη μου θα σηματοδοτήσει το τέλος του διεφθαρμένου καθεστώτος της Ουάσιγκτον», δήλωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα.

«Το συμβόλαιό μου με τον Αμερικανό ψηφοφόρο ξεκινά με ένα σχέδιο να βάλουμε ένα τέλος στην διαφθορά της κυβέρνησης ώστε να απαλλάξουμε την χώρα μας – και να την απαλλάξουμε σύντομα – από τις ομάδες ειδικών συμφερόντων που εγώ γνωρίζω τόσο καλά» υπογράμμισε ο μεγιστάνας, υποστηρίζοντας ότι η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον «προστατεύεται από ένα απόλυτα μεροληπτικό σύστημα».

«Θέλω όλο το κατεστημένο στην Ουάσιγκτον να ακούσει τις λέξεις που θα πούμε όλοι μαζί, όταν κερδίσουμε αύριο: θα καθαρίσουμε τον βούρκο» επεσήμανε ενώπιον των υποστηρικτών του.

EURONEWS

«Δεν κατανοώ γιατί δεν υπάρχει κανένας στις συγκεντρώσεις της» διερωτήθηκε ο δισεκατομμυριούχος αναφερόμενος στην αντίπαλό του των Δημοκρατικών την οποία αποκάλεσε «παλιάνθρωπο».

Ο δισεκατομμυριούχος επιπλέον καταφέρθηκε εναντίον των τραγουδιστών Τζέι Ζι και Μπιγιονσέ, που έσπευσαν στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον την Παρασκευή το βράδυ στο Οχάιο σε μια ογκώδη συναυλία, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν «άσεμνες» εκφράσεις, που αν εκείνος τις ξεστόμιζε θα οδηγούνταν στην ηλεκτρική καρέκλα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, AP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή