Mercedes-Benz: Καινοτόμα έκδοση πέντε αστέρων

Με «ολιστική φιλοσοφία» ασφάλειας η ανανεωμένη E-Class
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 09:18
UPD:09:18
Daimler AG
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Οδηγήσαμε πρόσφατα τη νέα Ε-Class στην έκδοση 220d και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από το σύνολο της κατασκευής και του τρόπου με τον οποίο κινείται κάτω απ’ όλες τις συνθήκες.

Σχεδιαστικά είναι σύγχρονη και ελκυστική, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό. Η πληρότητα είναι η λέξη που ταιριάζει στη σειρά από κάθε άποψη, ορίζοντας την πολυτέλεια, την άνεση, τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου, ειδικά στην περίπτωση του ντίζελ. Πάνω απ’ όλα, όμως, στεκόμαστε στον τομέα της ασφάλειας, ενεργητικής και παθητικής. Άλλωστε, όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα E-Class κέρδισε επάξια τα πέντε αστέρια στην αξιολόγηση του Euro NCAP, ξεπερνώντας σημαντικά τα όρια που έχει θέσει ο ανεξάρτητος οργανισμός για να λάβει κάποιο όχημα την ανώτατη αυτή βαθμολογία, στα crash tests και στις τέσσερις κατηγορίες.

Η E-Class οφείλει αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα κυρίως στον συνδυασμό του πανίσχυρου κλωβού ασφαλείας των επιβατών με ιδιαίτερα αποτελεσματικά συστήματα συγκράτησης και τον μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης που διαθέτει, όπως Active Brake Assist και Attension Assist (στον βασικό εξοπλισμό), Crosswind Assist που διατηρεί τη σταθερότητα του οχήματος σε πλευρικούς ανέμους, Drive Pilot με λειτουργία Steering Assist, το οποίο θέτει ακόμα ένα ορόσημο στον δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση, όπως και τα Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist και Traffic Sign Assist, με λειτουργία προειδοποίησης λανθασμένης κατεύθυνσης.

Τόσο η ενεργητική όσο και η παθητική ασφάλεια συνδυάζονται έξυπνα και αποτελεσματικά με το σύστημα PRE-SAFE, το οποίο είναι σε θέση να αναγνωρίσει οριακές καταστάσεις στον δρόμο και να αναλάβει δράση, παίρνοντας μέτρα προστασίας των επιβατών σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή