Mercedes-Benz: Πρωτιά στην premium κατηγορία

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 18:39
UPD:18:39
Daimler AG - Global Communicatio
A- A A+

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων, σημειώνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην ιστορία της, 4,7%. Είναι δε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη premium μάρκα με αύξηση 27,6% στις ταξινομήσεις των επιβατηγών της οχημάτων.

Ταυτόχρονα σημειώθηκε αύξηση 18,2% και στις ταξινομήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων έναντι του 2014. Συγκεκριμένα ταξινομήθηκαν 3.584 επιβατηγά οχήματα, 344 επαγγελματικά, 115 φορτηγά και 83 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). Εντυπωσιακή ήταν και η πορεία των smart, με 739 ταξινομήσεις, σημειώνοντας αύξηση 200% σε σχέση με το 2014. Ο Γιάννης Καλλίγερος, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως είναι γνωστό ότι στους δύσκολους καιρούς η εμπιστοσύνη πλήττεται, παρ’ όλα αυτά η αγορά ενός αυτοκινήτου Mercedes-Benz αποτελεί μία σταθερή αξία, καθώς πρόκειται για μία συνολικά συμφέρουσα επένδυση και όχι μία απλή κτήση οχήματος. «Στόχος μας, είπε, είναι να εμπνέουμε τους ανθρώπους μας έτσι ώστε να κοιτούν μπροστά με αισιοδοξία και να επιδιώκουν κορυφαίες επιδόσεις εισάγοντας στην ελληνική αγορά άριστα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Η εταιρεία είναι οι άνθρωποί της και εμείς είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που είμαστε ένα συμπαγές σύνολο έτοιμο να αντεπεξέλθει σε όποιες δυσκολίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Mercedes-Benz Ελλάς είναι η μόνη εταιρεία από τον χώρο του αυτοκινήτου η οποία συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, μέσα στις 20 πιο θαυμαστές εταιρείες στην Ελλάδα για το 2015. Το 2016 η μάρκα μας θα συνεχίσει τη δυναμική της πορεία παρουσιάζοντας στην ελληνική αγορά την εντυπωσιακή -τεχνολογικά και αισθητικά- νέα E-Class, καθώς και τα “ονειρεμένα” dream cars που με μεγάλη προσμονή θα υποδεχτούμε στους ελληνικούς δρόμους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή