Προβάδισμα τεσσάρων μονάδων για την Κλίντον σε δημοσκόπηση

Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 16:34
UPD:17:57
REUTERS/BRIAN SNYDER

Η κ. Κλίντον εμφανίζεται να προηγείται με 48% έναντι 43% του κ. Τραμπ, ενώ σε προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προηγούνταν του Αμερικανού μεγιστάνα με 47% έναντι 44%

A- A A+

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, καταγράφει δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal, η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή, δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, η κ. Κλίντον λαμβάνει ποσοστό 44%. Ο κ. Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 40%, ενώ ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον βρίσκεται στο 6% και η οικολόγος Τζιλ Στάιν στο 2%.

Εξάλλου, άλλη δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η οποία δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής, έδινε στην κ. Κλίντον προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι του κ. Τραμπ.

Η κ. Κλίντον εμφανίζεται να προηγείται με 48% έναντι 43% του κ. Τραμπ, ενώ σε προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προηγούνταν του Αμερικανού μεγιστάνα με 47% έναντι 44%.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RealClearPolitics, ο μέσος όρος των εθνικής εμβέλειας δημοσκοπήσεων δίνει προβάδισμα 2,3% για την κ. Κλίντον (45% έναντι 42,7% για τον κ. Τραμπ).

Σε ό,τι αφορά την πολιτεία της Φλόριντα, η κ. Κλίντον φαίνεται να έχει προβάδισμα 1,2%, με τον κ. Τραμπ ωστόσο -ο οποίος έχει προγραμματίσει περιοδεία σε οκτώ πολιτείες σε διάστημα δύο ημερών- να δηλώνει βέβαιος για την επικράτησή του. 

Οι δύο υποψήφιοι βρέθηκαν το Σάββατο στη συγκεκριμένη πολιτεία, η οποία έχει αποδειχθεί συχνά κομβικής σημασίας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δίνοντας στον νικητή 29 εκλέκτορες.

Ενώ η κούρσα για τον Λευκό Οίκο πλησιάζει προς το τέλος της, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν την εκστρατεία τους, εστιάζοντας στις πολιτείες «κλειδιά».

Πενς: Θα αποδεχτούμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα στις εκλογές

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ θα αποδεχτεί ένα «ξεκάθαρο αποτέλεσμα» στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ανέφερε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αντιπροεδρία, Μάικ Πενς.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox την Κυριακή, ο κ. Πενς σημείωσε ότι και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν σε ένδικα μέσα αν το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο, σύμφωνα με το Reuters.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή