Π.Παυλόπουλος: 966 ΚΕΠ σε λειτουργία - πάταξη της γραφειοκρατίας

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 13:56
A- A A+

Για θέματα που αφορούν την πάταξη της γραφειοκρατίας και για την πορεία των ΚΕΠ ενημέρωσε σήμερα την Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, όταν η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ανέλαβε τα καθήκοντά της, ο θεσμός των ΚΕΠ βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση και από πλευράς λειτουργίας και, ιδίως, από πλευράς οικονομικών. «Δεν υπήρχαν ούτε οι δυνατότητες να καταβληθούν νόμιμα οι δαπάνες λειτουργίας των ΚΕΠ», σημείωσε ο κ. υπουργός.

«Εκτοτε ο θεσμός αυτός, ιδίως με βάση το Νόμο 3242/2004, αναμορφώθηκε τελείως. Τα ΚΕΠ μετατρέπονται σταδιακά σε Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών και, επιπλέον, έχει ρυθμιστεί πλήρως το θέμα των οικονομικών και του προσωπικού τους.

Σήμερα λειτουργούν σε ολόκληρη την επικράτεια 966 ΚΕΠ. Τα ΚΕΠ αυτά, όπως είναι γνωστό, διεκπεραιώνουν 855 πιστοποιημένες διαδικασίες και σ' αυτές προστίθενται συνεχώς και νέες. Τονίζω δε ότι τα 134 από αυτά λειτουργούν πρωί και απόγευμα και, επιπλέον, λειτουργούν και το Σάββατο το πρωί. Αυτά τα 134 είναι και τα μεγαλύτερα ΚΕΠ, ώστε οι πολίτες να διευκολύνονται», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Παυλόπουλος.

Ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της πάταξης της γραφειοκρατίας. Όπως είναι γνωστό, είπε ο κ. Παυλόπουλος, «στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή και το οποίο αρχίζει να συζητείται αύριο για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, υπάρχουν διατάξεις με βάση τις οποίες καταργείται πλέον η χρονοβόρα διαδικασία για το γνήσιο της υπογραφής, ενώ ζητήματα τα οποία σχετίζονται με θέματα τα οποία αφορούν την επικύρωση των διαφόρων πιστοποιητικών - είτε είναι τα αρχικά πιστοποιητικά, ή ακόμα και εκείνα που έχουν ήδη επικυρωθεί - περνούν πλέον στα ΚΕΠ. Ετσι και έξοδα γλιτώνει ο πολίτης και χρόνο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή