Διαβεβαιώσεις Γ. Κατρούγκαλου για τις συντάξεις

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 13:49
UPD:13:50
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας. 

A- A A+

Διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις παρείχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος,ενώ αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ανέφερε ότι η Αθήνα έχει θέσει όρι την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως το υπουργείο έστειλε ενημερωτικό σημείωμα σε όσους συνταξιούχους υπέστησαν μειώσεις στις επικουρικές προκειμένου να γνωρίζουν το πραγματικό ποσό της παρακράτησης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κατώτατο ποσό της μηνιαίας δόσης παρακράτησης θα είναι τα 50 ευρώ.

Επέμεινε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει οριστικά στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης και υποστηρίξε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που έγινε ήταν η καλύτερη, ειδικά στα θεσμικά χαρακτηριστικά που είχε.

Υπογράμμισε ότι προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας. 

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν συνδέεται με τη μείωση του αφορολόγητου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή