Στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ στελέχη των Δημοκρατικών

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 00:59
UPD:12:41
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Οι ενάγοντες καταγγέλλουν εκφοβισμό των ψηφοφόρων των μειονοτικών ομάδων εν όψει των εκλογών.

A- A A+

Αγωγές σε βάρος του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ άσκησαν στελέχη των Δημοκρατικών σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες τη Δευτέρα.

Οι ενάγοντες καταγγέλλουν εκφοβισμό των ψηφοφόρων των μειονοτικών ομάδων εν όψει των εκλογών.

Στις αγωγές που κατέθεσαν σε ομοσπονδιακά δικαστήρια στην Πενσιλβάνια, τη Νεβάδα, στην Αριζόνα και το Οχάιο, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο μεγιστάνας και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν επιδοθεί σε μια εντατική «εκστρατεία εκφοβισμού μέσω αυτόκλητων τιμωρών των ψηφοφόρων».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της περιοδείας στο Οχάιο, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ο κ. Τραμπ ελπίζει ότι θα αποθαρρύνει τους πολίτες από το να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Σύμφωνα με το Reuters, από τον Αύγουστο ο κ. Τραμπ προτρέπει τους ψηφοφόρους του να παρακολουθούν τα εκλογικά κέντρα για ενδείξεις εκλογικής νοθείας.

Πολλές αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν στα επιτελεία των υποψηφίων και τα πολιτικά κόμματα να επιτηρούν τη διαδικασία των εκλογών.

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόωρη ψηφοφορία, οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι έχουν δεχθεί καταγγελίες για μεμονωμένα περιστατικά όπου αυτόκλητοι παρατηρητές φωτογραφίζουν τους ψηφοφόρους και επιδίδονται σε συμπεριφορές που έχουν στόχο τον εκφοβισμό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή