Κλίντον: Πληγωμένος χαμένος ο Τραμπ

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 09:50
UPD:09:51
REUTERS/CARLOS BARRIA

Σύμφωνα με την Κλίντον, τα σχόλια του Τραμπ συμβαδίζουν με ό,τι συνήθως λένε οι δικτάτορες σε μη δημοκρατικές χώρες για τους αντιπάλους τους. 

A- A A+

«Πληγωμένο χαμένο» χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ η Χίλαρι Κλίντον, εξαιτίας της άρνησής του στην τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση τους, να δεσμευτεί για την αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Κλίντον, τα σχόλια του Τραμπ συμβαδίζουν με ό,τι συνήθως λένε οι δικτάτορες σε μη δημοκρατικές χώρες για τους αντιπάλους τους. «Το να λες ότι δεν θα σεβαστείς το αποτέλεσμα των εκλογών, αποτελεί άμεση απειλή κατά της δημοκρατίας μας», ανέφερε η Κλίντον στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο University of North Carolina στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα. «Κοιτάξτε, μερικοί άνθρωποι πληγώνονται όταν χάνουν, αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας», πρόσθεσε. 

Την Κυριακή η Κέλι Αν Κονγουέι, διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ υστερεί κατά πολύ σε ποσοστά από την αντίπαλό του. 

Καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στις δημοσκοπήσεις διευρύνεται, ο Τραμπ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι εκλογές είναι στημένες σε βάρος της υποψηφιότητάς του. Από την άλλη μεριά, δεν έχει στηρίξει με αποδείξεις τους ισχυρισμούς του, ενώ πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το αποκεντρωμένο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ, με τον ουσιαστικό ρόλο των πολιτειών, είναι δημοκρατικό και εκτός παρεμβάσεων.

Στην τελευταία τηλεοπτική αντιπαράθεσή του με την Κλίντον, ο Τραμπ ερωτήθηκε αν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. «Αυτό που λέω είναι ότι θα σας ενημερώσω όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Θα σας κρατήσω σε αγωνία εντάξει;», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή