Super League: Νίκη με ανατροπή ο Ολυμπιακός στην «ομίχλη» του Φαλήρου

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 23:05
UPD:23:23
A- A A+

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, καθώς υπέταξε 2-1 τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», που θύμιζε… τοπίο στην ομίχλη από τα καπνογόνα και διακόπηκε τρεις φορές εξαιτίας αυτού, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί μετά τις 23:00!.

Ο πρωταθλητής έφτασε στους 15 βαθμούς αφήνοντας τον «Δικέφαλο» στους 8 και σε μεγάλη προσπάθεια πια για να προλάβει στο κυνήγι του τίτλου.

Πρόσωπο της αναμέτρησης στο Φάληρο ήταν ο Βαρέλα, που άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό με κοντινό σουτ, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Καπίνο στην κεφαλιά του Μαλεζά, αλλά ισοφάρισε με αυτογκόλ στο 25΄, στο γύρισμα του Ιντέγε.

Το γκολ της νίκης για τον πρωταθλητή σημείωσε με κεφαλιά ο Μιλιβόγεβιτς στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και ήταν το τρίτο για τον Σέρβο αμυντικό χαφ στο φετινό πρωτάθλημα και δεύτερο στην καριέρα του εναντίον του ΠΑΟΚ.

Η συνάντηση ήταν εξαιρετική, αν εξαιρεθούν οι διακοπές και η συνακόλουθη μεγάλη καθυστέρηση. Είχε ρυθμό, πάθος, δύναμη, ένταση και φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να υποστηρίζουν ότι στο γκολ της ισοφάρισης υπάρχει οφ σάιντ του Ιντέγε.

Ο Βαρέλα «πάγωσε» το φαληρικό γήπεδο στο 6΄, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Μαλεζάς γύρισε την μπάλα με κεφαλιά, ο Καπίνο απέκρουσε αλλά ο αμυντικός του ΠΑΟΚ πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ από κοντά.

Ο «Δικέφαλος» απειλούσε με την ταχύτητά του την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά στο 25΄ ισοφαρίστηκε: ο Ιντέγε έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε την μπάλα στο πέναλτι και ο Βαρέλα με προβολή την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι Μακεδόνες προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως στο 61΄ ο Τζάλμα Κάμπος σπατάλησε σπάνια ευκαιρία πλασάροντας άουτ μόνος απέναντι στον Καπίνο.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο επόμενο λεπτό με Σεμπά και Ιντέγε, στο 79΄ ο Γλύκος είπε «όχι» στον Ιντέγε και στο 82΄ ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε την απόκρουση της αγωνιστικής στην κεφαλιά του Ντα Κόστα.

Στο έκτο από τα 11 λεπτά των καθυστερήσεων όμως ο Γλύκος, που δεν είχε οπτικό πεδίο, είδε την κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς να καταλήγει στα δίχτυα του και αμέσως το παιχνίδι να διακόπτεται εκ νέου, αφού δεν φαινόταν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο.

Στα 2,5 λεπτά που απέμεναν και τα οποία παίχθηκαν ύστερα από περίπου ένα δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι και ο Ολμπιακός, μετά την ΑΕΚ πρόσθεσε και τον δεύτερο «Δικέφαλο» στα «θύματά» του.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις