Πούτιν: Η Ρωσία είναι πρόθυμη να παρατείνει την εκεχειρία στο Χαλέπι

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 06:04
UPD:07:59
REUTERS/RIA NOVOSTI
A- A A+

Την ετοιμότητά του να παρατείνει την κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι της Συρίας για όσο χρειαστεί, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τις χθεσινές του συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Ενημέρωσα τους Ευρωπαίους εταίρους για την άποψή μας του τι συμβαίνει εκεί και τι θα πρέπει να γίνει στο άμεσο μέλλον για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία, να ξεριζώσουμε την τρομοκρατία στα συριακά εδάφη, για να εμποδίσουμε αυτή την εστία να αναβιώσει στο μέλλον και ασφαλώς για το τι θα πρέπει να γίνει ώστε οι προσπάθειές μας να οδηγήσουν σε οοκληρωμένη συμφωνία» ανέφερε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή.

«Ενημερώσαμε τους συναδέλφους μας για την πρόθεσή μας, την πρόθεση της ρωσικής πλευράς να παρατείνουμε στον δυνατό βαθμό δεδομένης της κατάστασης στο έδαφος, την κατάπαυση των αεροπορικών επιδρομών» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας: «Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε έως το χρονικό διάστημα όπου θα αντιμετωπίσουμε δράση από ένοπλες ομάδες στο Χαλέπι».

Κατά τις συνομιλίες η Γερμανία και η Γαλλία άσκησαν πίεση στη Ρωσία να παρατείνει την παύση αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία.

Σε δηλώσεις του, ο Ολάντ είπε σε ό,τι αφορά την εκεχειρία ότι «ένα διάλειμμα μερικών ωρών δεν έχει νόημα». «Το βασικό σημείο είναι ότι ο πληθυσμός του Χαλεπιού (...) δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει κάτω από συνθήκες που είναι δυσβάσταχτες», πρόσθεσε.

Η Μέρκελ και ο Ολάντ είπαν ότι άσκησαν κριτική στη Ρωσία για τον ρόλο της στον βομβαρδισμό αμάχων του Χαλεπιού. «Εδώ μιλάμε για εγκληματικές ενέργειες, για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας» τόνισε η Μέρκελ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή