Μπέντο: Αύριο θα είμαστε πιο έτοιμοι και καλύτερα προετοιμασμένοι

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 14:41
UPD:14:43
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στο σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο που επιδεικνύει ο Ολυμπιακούς στους τελευταίους αγώνες του εστίασε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Πάουλο Μπέντο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με την Αστάνα.

Η ομάδα του Καζακστάν είναι ο τρίτος αντίπαλος του πρωταθλητή στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και φιλοδοξία του πειραϊκού συλλόγου είναι να διπλασιάσει τις νίκες του, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική έχασε εντός έδρας από τον ΑΠΟΕΛ.

«Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αυριανό ματς. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην προετοιμασία σε σχέση με ότι γίνεται συνήθως. Δεν σκεφτόμαστε το επόμενο ματς. Κοιτάμε τα θετικά και τα αρνητικά του προσεχούς αντιπάλου. Μετά θα δούμε τον επόμενο αγώνα», σχολίασε ο Πορτογάλος τεχνικός, όταν ρωτήθηκε αν στην άκρη του μυαλού είναι το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, την Κυριακή. 

«Πολλές αλλαγές δεν θα δούμε. Κάποιες, αλλά όχι πολλές. Όσον αφορά στον Ντε Λα Μπέγια δεν θα είναι αύριο μαζί μας. Με εξαίρεση τα ματς που χάσαμε, για τα οποία έχω δώσει εξηγήσεις, έχουμε κερδίσει τα πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Κερδίσαμε την Γιουνγκ Μποις, την ΑΕΚ και γενικά έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο και μία σταθερότητα και μία ομάδα που δείχνει να έχει αποκτήσει σταθερότητα», συνέχισε. 

Στη συνέχεια, ο Μπέντο απάντησε για:

Το τι θα προσέξει στην ανασταλτική λειτουργία: «Στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ είχαμε και το χρόνο και τις ευκαιρίες για να πάρουμε κάτι αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο πρωτάθλημα, αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ έχουμε κερδίσει ματς. Το ίδιο και με την Αρούκα. Φυσικά και δεν θέλουμε να δεχθούμε πρώτοι γκολ. Αύριο θέλουμε να έχουμε την ίδια στρατηγική και φιλοσοφία. Δεν ευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά αν γίνει θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε»

Την άποψη που έχει για το ποδόσφαιρο του Καζακστάν: «Το ποδόσφαιρο εκεί το ξέρουμε κυρίως λόγω της Εθνικής. Αν και δεν είναι κακή ομάδα, έχει δυσκολίες πρόκρισης σε μεγάλες διοργανώσεις. Κυρίως όμως ξέρουμε την Αστάνα και τα αδύναμα σημεία της. Είναι όμως μία ομάδα που παίρνει τίτλο και που πέρυσι, σε όμιλο με Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα και Γαλατασαράι δεν έχασε παιχνίδι στην έδρα της. Θα μας πιέσει αρκετά. Εμείς είμαστε έτοιμοι με τη στρατηγική μας να αξιοποιήσουμε τα μειονεκτήματά της»

Το αν τον απασχολεί το πενιχρό σκοράρισμα του Ολυμπιακού εντός έδρας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια«Στεκόμαστε στις φάσεις που κάναμε και ότι δεν επιτρέψαμε στους αντιπάλους να είναι πιο απειλητικοί στις ευκαιρίες τους. Μένουμε σε άλλα πράγματα και σημαντικά, όπως ο αριθμός των γκολ στο πρωτάθλημα. Όσο περνάει ο καιρός βελτιωνόμαστε και προσπαθούμε να κάνουμε πράξη ό,τι κάνουμε στις προπονήσεις. Μένουμε στο ότι το διορθώνουμε. Για αύριο είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι και θα είμαστε πιο έτοιμοι»

Τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού σε περίπτωση ήττας«Μετά από τις ήττες με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ μου είχε γίνει ξανά τέτοια ερώτηση. Ούτε τότε την κατάλαβα. Στέκομαι στο να αναλύσω τα ματς και να βελτιώσω την ομάδα. Είδαμε θετική αντίδραση. Βάλαμε τρία γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μετά την διακοπή κερδίσαμε και συνεχίζουμε καλά. Δεν καταλαβαίνω την σημασία της ερώτησης αυτής. Κανένας προπονητής δεν προετοιμάζει την ομάδα του για ήττα ή για να πάει να χάσει. Από εκεί και πέρα ένας τεχνικός σε μεγάλες ομάδες πάντα δουλεύει υπό πίεση με κριτική. Δεν είναι κάτι που ελέγχω εγώ αυτό. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησης. Δεν θα τελειώσει τίποτα εδώ. Η πίεση υπάρχει, αλλά θεωρούμε πως κάνει καλό σε εμάς και την ομάδα»

Την ετοιμότητα του Καρντόσο«Είναι αλήθεια πως ο Καρντόσο ήρθε στην ομάδα με το κλείσιμο της αγοράς. Έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παικτών και είναι δύσκολο να βρουν όλοι χώρο. Είναι αλήθεια πως με Πανιώνιο έμεινε εκτός λόγω τακτικής. Ο Καρντόσο είναι εδώ για να βοηθήσει και έχει πολλά καλά στοιχεία. Είτε βασικός είτε από τον πάγκο μπορεί να μας βοηθήσει. Ωστόσο το αν μένει εκτός ένας παίκτης δεν έχει να κάνει με τον ίδιο. Έχει να κάνει με το ότι έχουμε πολλούς παίκτες, με τακτική και το ότι άλλοι παίκτες μπορεί να είναι σε πιο καλό επίπεδο ετοιμότητας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Καρντόσο είναι εκεί και όταν κριθεί σκόπιμο μπορεί να χρησιμοποιηθει».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις