Τζόνσον: Το αδημοσίευτο άρθρο μου υπέρ του Bremain ήταν ημι-παρωδία

Εξηγήσεις από τον ηγέτη της καμπάνιας υπέρ του Brexit
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 15:26
UPD:15:27
© Toby Melville / Reuters
Ο νυν υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον
A- A A+

Το αδημοσίευτο άρθρο το οποίο είχε ετοιμάσει για τον Telegraph και στο οποίο επιχειρηματολογούσε υπέρ του Bremain, λίγες ημέρες πριν αναλάβει ηγέτης της εκστρατείας υπέρ του Brexit ήταν ημι-παρωδία για να ξεκαθαρίσει την άποψή του, δήλωσε ο ο νυν υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Όλοι προσπαθούσαμε να ξεκαθαρίσουμε την άποψή μας για το θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον Φεβρουάριο, όταν πάλευα μέσα μου για το ζήτημα, έγραψα ένα μακροσκελέστατο άρθρο υπέρ της αποχώρησής μας από την Ε.Ε. και στη συνέχεια σκέφτηκα ότι πρέπει να θέσω τον εαυτό μου ενώπιον και της αντίθετης άποψης. Έτσι έγραψα ένα άρθρο υπό μορφή ημι-παρωδίας, υποστηρίζοντας την αντίθετη θέση και έβαλα τα δύο άρθρα δίπλα - δίπλα, βλέποντας ξεκάθαρα ότι η σωστή απόφαση ήταν η αποχώρηση», δήλωσε έξω από την οικία του στους δημοσιογράφους ο συντηρητικός Βρετανός πολιτικός.

Το άρθρο περιλαμβάνεται σε νέο βιβλίο του δημοσιογράφου των Times του Λονδίνου Τιμ Σίπμαν. Ο κ. Τζόνσον εμφανίζεται να γράφει ότι η Μεγάλη Βρετανία «είναι σπουδαίο έθνος, μία παγκόσμια δύναμη για το καλό. Σίγουρα είναι πλεονέκτημα για τον κόσμο και για την Ευρώπη να είναι στενά συνδεδεμένη με την Ε.Ε.».

Τα ζητήματα στα οποία αναφερόταν το αδημοσίευτο άρθρο του νυν επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας ως αρνητικά απότοκα ενός πιθανού Brexit ήταν οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, η πιθανότητα νέας απόπειρας της Σκωτίας να ανεξαρτητοποιηθεί και η ενίσχυση της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ευρώπη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή