Στήριξη ΗΠΑ στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 08:13
UPD:08:50
REUTERS/AZAD LASHKARI

Στρατιώτες Πεσμεργκά λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης ελέγχουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

A- A A+

Την στήριξή τους στην επιχείρηση ανάκτησης της Μοσούλης, πρωτεύουσας του λεγόμενου χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, εξέφρασαν οι ΗΠΑ.

«Ο πρωθυπουργός Αμπάντι εξέδωσε διαταγές να ξεκινήσουν μεγάλες επιχειρήσεις να απελευθερωθεί η Μοσούλη μετά από δύο χρόνια σκοταδισμού υπό τους τρομοκράτες του Ι.Κ.», ανέφερε σε μήνυμά στο Twitter ο Μπρετ Μακ Γκούρκ, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη συμμαχία εναντίον του Ι.Κ..

«Κάθε επιτυχία στις ηρωικές ιρακινές δυνάμεις, τους Κούρδους Πεσμεργκά, και τους εθελοντές της Νινευή. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μαζί σας στην ιστορική αυτή επιχείρηση», πρόσθεσε.

Την στήριξη των ΗΠΑ στην «δύσκολη μάχη» που έχουν μπροστά τους οι ιρακινές δυνάμεις εξέφρασε στη συνέχεια και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ. «Είναι μία καθοριστική στιγμή στην εκστρατεία κατά του Ι.Κ.» τόνισε, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι οι «οι Ιρακινοί μας σύμμαχοι θα επικρατήσουν έναντι του κοινού μας εχθρού και θα απελευθερώσουν τη Μοσούλη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή