Στην κορυφή ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 επί του Πανιωνίου

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 22:37
UPD:22:41
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια με 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και προσωρινά απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του πρωταθλήματος της Super League.

Καλύτερος, πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα του φορμαρισμένου Πανιώνιου και περιμένει αύριο το «δώρο» της Ξάνθης (ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ακριτική ομάδα) για να παραμείνει στο ρετιρέ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αντιπάλου τους, που παρουσιάστηκε με πολλά νεύρα και χωρίς να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός κυνήγησε από την αρχή το γκολ και τα κατάφερε από μία στημένη φάση στο 15ο λεπτό. Ο Μάριν εκτέλεσε κόρνερ και ο Αλμπέρτο Μποτία με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0. Η εξέλιξη αυτή απλοποίησε τα πράγματα για τους πρωταθλητές που το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να διαχειριστούν το προβάδισμα.

Χωρίς να απειληθούν καθόλου από τους γηπεδούχους, που δε μπορούσαν να οργανωθούν στη μεσαία γραμμή, μπήκαν με το προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια και στην επανάληψη πέτυχαν άλλο ένα γκολ και «καθάρισαν» το ματς. Προηγήθηκε η μεγάλη ευκαιρία του Ρέτσου μετά τη σέντρα-ξυράφι του Ελιουνούσι, με το νεαρό εντελώς μόνο στο ύψος της μικρής περιοχής να πλασάρει άουτ.

Δεν έγινε, όμως, το ίδιο λίγο αργότερα, όταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς με αριστοτεχνικό απευθείας φάουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0) στο 64΄ . Στο 72΄ ο Τσόρι Ντομίγκες «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά έγινε πολύ νευρικό, με πολλά φάουλ και πολλές διακοπές. Στο 76ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα ο νεαρός Παναγιώτης Ρέτσος, για επικίνδυνο παιχνίδι στον Φούντα, ενώ τον ακολούθησε στα αποδυτήρια και ο Βαλεντίνος Βλάχος στο 88΄.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις