Ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων σε κτήρια της NASA από τον τυφώνα Μάθιου

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 06:21
UPD:07:05
REUTERS/NASA
A- A A+

Zημιές ύψους εκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσε ο τυφώνας Μάθιου σε κτήρια της NASA στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει τις πλατφόρμες ή το υλικό εκτόξευσης.

Καθώς το "μάτι" του τυφώνα περνούσε 32-40 χιλιόμετρα ανατολικά του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του διαστημικού κέντρου, αρκετές οροφές κτηρίων υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν. Το κέντρο άνοιξε ξανά χθες.

Οι καταστροφές επέτρεψαν στο νερό των καταρρακτωδών βροχών που έφερε ο τυφώνας να πλημμυρίσει χώρους με εξοπλισμούς και έπιπλα, ανέφερε ο διευθυντής της NASA Ρόμπερτ Καμπάνα, ο οποίος υπολόγισε τις ζημιές σε εκατομμύρια. «Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα», πρόσθεσε πάντως ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Στην πλατφόρμα εκτόξευσης 39Α, την οποία η NASA νοικιάζει στην εταιρεία SpaceX του τεχνοκράτη δισεκατομμυριούχου Ήλον Μάσκ, οι άνεμοι έφτασαν ταχύτητες 217 χλμ/ώρα 30 μέτρα από το έδαφος και μέχρι 138 χλμ/ώρα στο έδαφος. Η πλατφόρμα 39Α όμως και η παραπλήσια 39Β άντεξαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή