Ακύρωσε την επίσκεψη στο Παρίσι ο Πούτιν

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 13:14
UPD:13:55
EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Ο ηγέτης του ρωσικού κράτους επρόκειτο να εγκαινιάσει έναν καινούργιο ρωσικό ορθόδοξο ναό και να επισκεφθεί έκθεση ρωσικής τέχνης στη γαλλική πρωτεύουσα.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δεν πρόκειται να βρεθεί στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα, ούτε θα συναντήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας ή την καγκελάριο της Γερμανίας για συνομιλίες σχετικές με τη συριακή κρίση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος έλαβε την απόφαση να ακυρώσει την επίσκεψή του», είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας. «Ο πρόεδρος σημείωσε παράλληλα ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί το Παρίσι σε χρόνο ο οποίος θα διευκολύνει και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ», κατέληξε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι Γάλλοι διπλωμάτες εργάζονται προκειμένου να βρουν τρόπο ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να αρχίσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου τα οποία, όπως είπε, διέπραξαν οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό Χαλέπι.

Διπλωμάτες έχουν σημειώσει επίσης ότι το Παρίσι ηγείται των συζητήσεων για ενδεχόμενη επιβολή νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία ειδικά για τη Συρία, όπου η Μόσχα υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ στον πόλεμο που μαίνεται από το 2011.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή