Αλ. Τσίπρας: Η διαπλοκή θα βρει τον μάστορά της

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 23:29
UPD:11/10/2016 09:54
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, για αυτά που μάθαμε και για όσα δεν μάθαμε. Αυτά που δεν μάθαμε, μάλλον είναι περισσότερα», είπε ο κ. Τσίπρας.

A- A A+

Η διαπλοκή θα βρει τον μάστορά της, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή στη Βουλή. Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «από την πρώτη στιγμή συμμαχήσατε με τις πιο ακραίες δυνάμεις του μιντιακού κύκλου για να ρίξετε εκλεγμένη κυβέρνηση».

«Εκλογές δεν γίνονται κάθε τρεις και λίγο. Γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα παρά μόνο αν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής. Αλλά εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε αρραγείς και ενωμένοι στα δύσκολα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και αναφερόμενος στον αγώνα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής δεσμεύθηκε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω παρά μόνο για να πάρουμε φόρα. Θα τελειώσουμε με την υπόθεση της διαπλοκής και επιτέλους η διαπλοκή θα βρει το μάστορά της».

Σχολιάζοντας αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στη δευτερολογία του είπε ότι θα γίνουν πλειστηριασμοί εργατικών κατοικιών στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο δήμαρχος Ευόσμου τον ενημέρωσε πως δεν υπάρχει καν εργατική κατοικία στον δήμο, ενώ και η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης «μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός».

HELLENIC PARLIAMENT TV

Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens, ο Πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «εσείς πράγματι αποπληρώσατε τον τεχνολογικό εξοπλισμό για το τηλεφωνικό κέντρο που πήρατε, αλλά μόνο όταν έσκασε στη δημοσιότητα το σκάνδαλο αυτό». Υπενθύμισε επίσης ότι ο «φυγόδικος Χριστοφοράκος στο ημερολόγιό του αναφέρει ότι είχε 60 συναντήσεις με εσάς και 365 φορές με την οικογένειά σας».

Για το δάνειο των 300.000 ευρώ του Κήρυκα Χανίων ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη: «Παραδεχθήκατε ότι θα μπει σε ρύθμιση – έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να το κάνετε μετά από 10 χρόνια. Όμως ο πατέρας σας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι το δάνειο το ανέλαβε ένας εκ των εγγυητών. Εκθέτετε τον πατέρα σας. Η αλήθεια είναι ότι το δάνειο λήφθηκε το 2005 και ως το Δεκέμβριο του 2015 δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ. Τυπικά έπρεπε να είχε καταγγελθεί και το ακίνητο είχε υποθηκευτεί ήδη μία φορά».

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μεγάλη προσπάθεια να απογαλακτιστεί από το όνομα που κουβαλά και να εμφανιστεί ως αυτοδημιούργητος. Αλλά δεν ξέρω πολλούς αυτοδημιούργητους μόλις επιστρέφουν στην Ελλάδα να πιάνουν δουλειά με 15.000 ευρώ μισθό. Εσείς μπήκατε στην πολιτική αξιοποιώντας το σημαντικό όνομα της οικογενείας σας», σχολίασε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Για τα δάνεια των κομμάτων υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δάνειο γύρω στα 8 εκατ. που εξυπηρετείται», ενώ για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «ακόμα και αν εκχωρηθούν το 100% της κρατικής χρηματοδότησης, τα δάνεια της Ν.Δ. δεν αποπληρώνονται ούτε σε 122 χρόνια, ενώ του ΠΑΣΟΚ ούτε σε 443 χρόνια».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή