Συνεχίστηκε και μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών η κόντρα Ν. Παππά - Μ. Βορίδη

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 18:11
UPD:18:19
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι από την ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αποδείχθηκε ότι ο κ. Παππάς «είναι το πρόσωπο που συμβολίζει τη διαπλοκή κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου».

A- A A+

Συνέχεια στην κόντρα που ξεκίνησε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έδωσαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης.

Μ. Βορίδης: Θα εξεταστεί τη στιγμή που πρέπει το ενδεχόμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών για τον κ. Παππά

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνεδρίασης και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών για τον κ. Παππά, ο κ. Βορίδης είπε ότι αυτά θα εξεταστούν τη στιγμή που πρέπει. «Αλλά προφανώς, όταν ελέγχονται ποινικά οι υπό τον κ. Παππά και ο κ. Παππάς έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις τους - ξανά λέω - θα έρθει η στιγμή, που αυτά θα κριθούν και θα αξιολογηθούν», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Ν.Δ.

ΕΡΤ

Ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι από την ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αποδείχθηκε ότι ο κ. Παππάς «είναι το πρόσωπο που συμβολίζει τη διαπλοκή κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου». Έκανε επίσης λόγο για «παραπαίουσα κυβέρνηση που επεκτείνει και θεσμοθετεί τη διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα, λίγο πριν το τέλος της».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι φοβάται τη διαφάνεια και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τονίζοντας ότι η απόρριψη του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας, να παραστούν οι νέοι καναλάρχες και να γίνει διεξοδικός έλεγχος του πόθεν έσχες τους «αποδεικνύει το πραγματικό, αυταρχικό και σκοτεινό, πρόσωπο μιας υπό κατάρρευση κυβέρνησης». Χαρακτήρισε επίσης «ενορχηστρωτή του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου» τον κ. Παππά, υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά, ούτε σε ένα ερώτημα.

«Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη διαβλητή επιτροπή. Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που έστελνε απεσταλμένους σε καναλάρχες για να ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης. Με ψέματα και υπεκφυγές, προσπάθησε να κρύψει τις βαρύτατες προσωπικές ευθύνες» συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι η «κοινωνία έχει, ήδη, αντιληφθεί το πρωτοφανές στήσιμο της νέας διαπλοκής, που υπηρετεί τις ορέξεις της παρέας του κ. Τσίπρα, ο οποίος εκφυλίζει, κάθε μέρα και περισσότερο, τους θεσμούς και τις λειτουργίες του Κράτους. Οι μάσκες, όμως, έχουν πέσει».

ΕΡΤ
Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. κινείται ως διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου καναλαρχών

Σε απάντησή του προς τον κ. Βορίδη, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η σημερινή του δήλωση, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στης Βουλής, «αποδεικνύει ότι Ν.Δ. κινείται ως ένα διαπλεκόμενο γραφείο Tύπου των καναλαρχών, με έντονη οσμή ακροδεξιάς».

Όπως τόνισε ο κ. Παππάς, η κυβέρνηση είναι περήφανη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και το τίμημα των 250 εκατ., ενώ συμπλήρωσε ότι βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα του διαγωνισμού.

Παράλληλα, καταλόγισε στα στελέχη της Ν.Δ. ότι «συμπεριφέρονται λες και θα πληρώσουν το τίμημα από την τσέπη τους», προσθέτοντας ότι «πλέον αυτό δεν έχει σημασία».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή