Με διαξιφισμούς συνεχίζεται η ακρόαση Παππά στην Επιτροπή Θεσμών

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 12:58
UPD:18:58
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης αποκάλεσε τον υπουργό «εκπρόσωπο των συμφερόντων με όνομα και πρόσωπο».

A- A A+

Με διαξιφισμούς συνεχίζεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ακρόαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. «Αυτοί που θα έχουν κανάλια από τούδε και στο εξής θα τα έχουν επειδή η πολιτεία επέβαλε κανόνες. Δεν θα τα έχουν επειδή αυτοί επέβαλαν κανόνες στην πολιτεία», τόνισε ο κ. Παππάς.

Σφορδή σύγκρουση υπ. Επικρατείας - Ευ. Βενιζέλου

Ενδεικτικό του κλίματος ήταν ότι εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέκρινε τον Συνασπισμό επειδή το 1989, «σε συνθήκες βρώμικου ‘89», όπως είπε, συνυπέγραψε με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το νόμο που έδινε σε πέντε εκδότες τη δυνατότητα να αποκτήσουν τηλεοπτικό σταθμό.

«Εντάξει, το 1989 ήμουν 13 χρονών, αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως», απάντησε ο υπουργός. «Η δρακογενιά έχει συνέχεια», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος. «Η παράταξη αυτή έχει κάνει και λάθη. Δεν έχει κάνει λάθη συστηματικά», επεσήμανε ο κ. Παππάς.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος παρομοίασε την κατάσταση στην Ελλάδα με εκείνη της Πολωνίας και της Ουγγαρίας. «Είναι πολιτικό ατόπημα να κατηγορείτε αυτή την κυβέρνηση ότι έχει θέμα ελεύθερης έκφρασης. Ο ομιλών και η κυβέρνηση έχουμε υποστεί πόλεμο λάσπης…», απάντησε ο κ. Παππάς. «Μιλάτε εσείς που είστε ο εργολάβος της λάσπης» τον διέκοψε ο κ. Βενιζέλος, προκαλώντας παρέμβαση της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο κ. Παππάς είπε ότι «εγώ τον τελευταίο καιρό έχω απομακρύνει τα παιδιά μου από την τηλεόραση» και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του απάντησε ότι οι άλλοι δεν είχαν παιδιά και τηλεοράσεις. Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι δεν είχε τηλεόραση στο σπίτι του. «Έχετε δολοφονήσει τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων και τον πολιτικό πολιτισμό», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος. «Είναι άστοχο να εκτοξεύονται τέτοιες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης που δέχεται τέτοια πολεμική λόγω των στενών επιχειρηματικών συμφερόντων», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας.

Διαξιφισμοί και με τον Μ. Βορίδη

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης αποκάλεσε τον υπουργό «εκπρόσωπο των συμφερόντων με όνομα και πρόσωπο».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού εναντίον των οποίων η ΝΔ έχει καταθέσει μήνυση. «Είναι όλοι στελέχη της δημόσιας διοίκησης, κανείς δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που γνώρισα νέα παιδιά που απέδειξαν πως όταν τους αφήνεις μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στη ΝΔ: «Για λόγους αυτοσεβασμού θα έπρεπε να αποσύρετε την μήνυση. Είναι όνειδος».

«Όχι μόνο δεν θα την αποσύρουμε, αλλά θα την παρακολουθήσουμε. Έχετε και εσείς κάτι θέματα. Μιλάτε εσείς για συμφέροντα που πήγατε να δώσετε κανάλι στον Καλογρίτσα και μιλάτε με τον Κοντομηνά; Είστε ο εκπρόσωπος των συμφερόντων που έχουν όνομα και πρόσωπα», του απάντησε ο κ. Βορίδης.

«Εμείς οι εκπρόσωποι των συμφερόντων πήραμε από τα συμφέροντα 260 εκατ. και 50 εκατ. από τους φόρους που είχαν ψηφιστεί και εσείς δεν παίρνατε», τόνισε ο κ. Παππάς και συνέχισε «σας καλώ ειλικρινώς, κάντε το βήμα, και σφουγγάρι που έλεγε και ο Σαμαράς, για τα 27 χρόνια». «Το σφουγγάρι πολύ θα το θέλατε, αλλά δεν γίνεται τώρα», είπε ο κ. Βορίδης και αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση των βουλευτών στο Μαξίμου κάνοντας λόγο για «κοκτέιλ Καρανίκα».

«Αφού όλα είναι τόσο ωραία, τόσο διαφανή, τόσο χαρωπά γιατί έχουμε παραιτήσεις στο ΣτΕ και παραιτήσεις;», συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Δεν θα ανεχθώ να το μετατρέψετε σε αρένα. Μιλήστε σοβαρά και μην δημιουργείτε εντυπώσεις» του έκανε παρατήρηση η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Θα απαντήσει; Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία προστατεύει τον υπουργό που δεν θέλει να προστατευτεί και ζητά να απαντήσει (…) Το καταλαβαίνω ότι ζορίζεται ο υπουργός», επέμεινε ο κ. Βορίδης

«Μας ανησυχούν όσα δημοσίως λέγονται. Μας ανησυχεί ότι οι δικαστικοί γίνονται στόχος δελτίων ειδήσεων με τρόπο που δεν θα έπρεπε να γίνεται αποδεκτός και μας ανησυχούν κινήσεις που είναι στο όριο της εξήγησης, όπως οι παραιτήσεις από ένα συνδικαλιστικό όργανο», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Αϊβατίδης επέκρινε την ΝΔ που δεν συναινεί στη συγκρότηση του ΕΣΡ, το οποίο, όπως είπε, ήταν μία «ασφαλιστική δικλίδα» για τον μη αποκλεισμό του κόμματός του από τα τηλεοπτικά δίκτυα. Με αφορμή αναφορά του βουλευτή στο προσφυγικό ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «θα ήμουν ευτυχής αν τα παιδιά μου θα είχαν την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο με κάποιο προσφυγόπουλο» και ότι «η Ελλάδα είναι η πιο φιλόξενη χώρα του κόσμου».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή