Πολιτική σύγκρουση με αφορμή τις καταγγελίες Κοντομηνά

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 16:09
UPD:16:11
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο κ. Κοντομηνάς (φωτ. αρχείου) αναφέρθηκε στον Γ. Καλογρίτσα, χωρίς να τον κατονομάσει, μιλώντας για «αυτόν που δεν είχε δεκάρα».

A- A A+

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης, με αιχμή τις τηλεοπτικές άδειες, πυροδότησαν δηλώσεις του προέδρου του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά αναφορικά με τον διαγωνισμό.

Οι δηλώσεις

Στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο κ. Κοντομηνάς αναφέρθηκε στον Γ. Καλογρίτσα, χωρίς να τον κατονομάσει, μιλώντας για «αυτόν που δεν είχε δεκάρα».

«Ήρθε και λέει "θα μου δώσετε το 51%", λέω τι άλλο θέλεις; Λέει "θέλω τέσσερις εκπομπές πολιτικές την εβδομάδα να τις έχω εγώ”, καταλαβαίνετε για ποιον λέω. Αυτόν λέω που δεν είχε δεκάρα», ανέφερε.

Επίσης έστειλε μήνυμα στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππάς, λέγοντας πως το κανάλι του δεν θα κλείσει. «Δεν θα κλείσει κύριε Παππά, που ήσουνα στην Αμερική κι έφτιαξες και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς. Αλλά κάτι κρύβεις εσύ, για να φωνάζεις, δεν ξέρω», σημείωσε.

«Ο κύριος Παππάς θέλει να βάλει "μαύρο" στα κανάλια αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει "μαύρο" στα κανάλια ο Παππάς […] Αυτός σκοτώθηκε τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;», συνέχισε ο κ. Κοντομηνάς.

Ν.Δ.: Ο κ. Παππάς να ετοιμάσει την απολογία του 

Οι εν λόγω δηλώσεις δεν έμειναν ασχολίαστες από τη Ν.Δ. η οποία τόνισε ότι επιβεβαιώνουν τη θέση της για «τον διαγωνισμό – παρωδία του υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά».

«Για όλα αυτά -και για πολλά άλλα- ο κ. Παππάς ας ετοιμάσει την απολογία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την προσεχή Παρασκευή», πρόσθεσε. 

Ν. Παππάς: Αυτοδιασύρεται η Ν.Δ.

Ο υπουργός Επικρατείας πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας πως η Ν.Δ. «δίνει με επιτυχία τη μάχη για το αυτοδιασυρμό της» και συνεχώς «αναμασά όσα οι αποτυχόντες του διαγωνισμού εκστομίζουν εναντίον της κυβέρνησης».

Ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εισπράξει τα 90 εκατ. της πρώτης δόσης από τις τηλεοπτικές άδειες και πρόσθεσε: «Ευτό τους εκθέτει, διότι σε ενάμιση χρόνο κάναμε ότι δεν έκαναν αυτοί σε 27». «Για αυτά και για άλλα πολλά θα απολογηθούν», συνέχισε. 

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το πολιτικό Βατερλώ της κυβέρνησης δεν έχει τέλος

Στο θέμα αναφέρθηκε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο κ. Κοντομηνάς είναι επείγον να καταθέσει τα στοιχεία που σχετίζονται με την παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους για εξαγορά άδειας καναλιού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Σε κάθε περίπτωση», σημείωσε, «το πολιτικό Βατερλώ της κυβέρνησης δεν έχει τέλος και αποδεικνύει το γεγονός ότι πίσω από τη δήθεν τακτοποίηση του τηλεοπτικού πεδίου υπάρχει η τακτοποίηση προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων των στελεχών της κυβέρνησης».

Χ. Θεοχάρης: Οι καταγγελίες δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης είπε ότι οι καταγγελίες του κ. Κοντομηνά δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες από μια κυβέρνηση που «δήθεν κόπτεται υπέρ της διαφάνειας».   

«Ποιος είναι ο άνθρωπος που "απολαμβάνει της στήριξης του κ. Παππά", ο οποίος προσέγγισε τον επιχειρηματία; Ποιο χρηματικό ποσό πρόσφερε για την εξαγορά του 51% του καναλιού; Οι τέσσερις πολιτικές εκπομπές και το «πολιτικό κομμάτι» των ειδήσεων που ζήτησε, σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, δεν αποκαλύπτουν πρόθεση χειραγώγησης της ενημέρωσης υπέρ της κυβέρνησης;», διερωτήθηκε. 

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ο κ. Παππάς, όσο κι αν αδιαφορεί για τις θεσμικές διαδικασίες, οφείλει να δώσει απαντήσεις κατά την ακρόασή του αύριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή